Надзвичайний концерт трапився 6 березня у Вінницькій обласній філармонії. Це був джаз по-вінницьки, з хітами та сюрпризами. «Джазовий джем» довів, що у нашому місті вміють любити та виконувати неповторну живу та імпровізаційну музику.

Сцена вінницької філармонії бачила зародження Vinnytsia Jazzfest майже два десятки років тому. За цей час фестиваль виростив у місті джазову тусовку по справжньому захоплених людей, випестував свого слухача та допоміг зробити перші кроки на сцені кільком молодим талантам. Багатьох джазменів міста філармонія зібрала у цьому концерті, який засвідчив знову: Вінниця – одне з джазових міст України.

В джазі тільки кращі вінницькі музикантиВ джазі тільки кращі вінницькі музиканти

В джазі тільки кращі вінницькі музиканти

В джазі тільки кращі вінницькі музикантиВ джазі тільки кращі вінницькі музиканти

Почався джем виконанням стандартів від колективу «Експромт», в якому кожен – зірка місцевої сцени. Чудова четвірка складається з віртуоза Юрія Кондрицького за клавішами, прекрасного гітариста Олега Прокопчука, талановитого бас-гітариста та контрабасиста Юрка Гузєєва та неперевершеного барабанщика Валерія Іщука. Ця команда одразу ж запалила зал. А ще є у «Експромту» солісти – Наталія Савченко та Сергій Роздобудько. Останній приміряв на себе капелюх та образ Сінатри, а Наталка настроїла публіку на потрібний лад посмішкою та виконанням відомих пісень. Кілька ліричних композицій зіграв і майстер-саксофоніст Олександр Остапенко. Юна 15-річна співачка Оленка Гернега потішила гарним почуттям ритму, а відома співачка Оксана Славна взяла публіку в полон своєю чарівністю.

В джазі тільки кращі вінницькі музиканти

А далі на сцену вийшов джазовий колектив, який лише кілька місяців музикує разом – Вінницький квартет саксофоністів. Хлопці презентували себе у листопаді минулого року на першому вінницькому фестивалі саксофонної музики імені Адольфа Сакса, а вже зараз Володимир Стратійчук, Василь Журбенко, Євген Попель та Олександр Шаравара виглядають як колектив впевнених віртуозів, які зривають овації після перших кількох нот. Тож коли вони разом із колективом «Експромт» виконали стандарт TakeFive, подумалось що ось так от можна було б розпочати черговий Vinnytsia Jazzfest і виглядати гідно навіть на фоні зірок.

В джазі тільки кращі вінницькі музиканти

Але зіркою цього вечора стала молода співачка Еліна Мбані. Виконавши всього дві композиції дівчина зірвала овації своїм сильним колоритним голосом. Здається, у Еліни попереду блискуче майбутнє, але поки що вона вчиться у Вінницькому училищі культури і мистецтв і часто виходить на вінницьку сцену.

В джазі тільки кращі вінницькі музиканти

В джазі тільки кращі вінницькі музиканти

Справжнім сюрпризом вечора став блискучий виступ дуету степісток. Під живий акомпанемент запальних джазменів дівчата вправно вистукували ритм. Публіка зачаровано спостерігала за кожним їх рухом, а потім нагородила оплесками і викликала на біс. Тож, збірний концерт вінницьких джазових виконавців вийшов пречудовим – запальним, драйвовим. Енергія джазу у Вінниці живе!



Переглядів: 3263
Поширень: 0