Завтра о 16:00 на площі Тараса Шевченка відбудеться урочисте відкриття мистецького проекту «Шевченківські вечори». Він проходитиме у місті вже вдруге. Це не одноденний проект, у рамках якого протягом чотирьох місяців щочетверга на площі Кобзаря відбуватимуться концерти, виставки, виступи вінницьких письменників тощо. Тут жителі та гості міста зможуть цікаво провести дозвілля, а вінничани – продемонструвати свої різносторонні таланти на українську тематику.

У Вінниці стартує мистецький проект «Шевченківські вечори», який був започаткований у минулому році за ініціативи департаменту культури міської ради. Цей проект є реалізацією задуму, який виник у мерії ще під час вибору місця для розміщення скульптурної композиції Великому Кобзарю, – зробити площу ім.Т.Шевченка не просто територією для відпочинку, а справжнім осередком культури та творчості із відповідною атмосферою і колоритом, символічним місцем для об’єднання справжніх патріотів та реалізації нових творчих ідей і задумів.

Цьогоріч урочисте відкриття проекту відбудеться 23 квітня о 16-ій годині. «На відкритті виступатимуть творчі колективи міського Палацу мистецтв – вихованці зразкової творчої майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія», аматорські хорові колективи «Дзвін» та «Добродар», – розповідає в.о. директора департаменту культури Ганна Ковальчук. – Взагалі, проект має на меті національно-патріотичне виховання молоді та вшанування пам’яті видатного сина українського народу, письменника, громадського діяча Тараса Шевченка. Проект сприятиме популяризації серед вінничан та гостей міста духовних і культурних надбань українського народу. А також рідної мови як духовного коду нації, формуванню цінностей українського патріота та любові до свого народу і його історії».

23 квітня у Вінниці стартує мистецький проект «Шевченківські вечори»

Проект триватиме протягом чотирьох місяців – до 27 серпня. У його рамках щочетверга на площі Тараса Шевченка проводитимуться культурні заходи. Тут вінничани зможуть побачити концерти за участю творчих колективів і окремих виконавців загальноосвітніх, позашкільних мистецьких навчальних закладів, вихованців клубних установ, народних аматорських хорових колективів і ансамблів. А також – виставки творчих робіт професійних і самодіяльних художників, виробів майстрів народної творчості, тематичні книжково-ілюстративні експозиції. Крім того, виступатимуть вінницькі письменники – члени Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України, любительських літературних об’єднань та читці літературних творів.



Переглядів: 3276
Поширень: 0