Вінницький регіональний центр сучасного мистецтва «Арт-Шик» з 7 по 26 травня 2015 року презентує новий виставковий проект «Лаванда і кріп», відомої київської художниці Олени Дудніченко.

Олена Дудніченко – художник знайомих речей і неймовірних вигадок. Все стилізовано і реалістично, все впізнавано і проходить крізь призму уяви. Олена дивиться на людей, сад, предмети зблизька, як би знімаючи камерою в режимі макрозйомки. Спостереження зі зміною фокусу. Міфічна панорамна перспектива, змінюється пильним, уважним розгляданням окремої людини – потім вдається  в деталі людського світу, а потім і у внутрішні світи. Змінюється і місце дії – воно стає більш інтимним. Це світ зосередженого і беззвучного споглядання, одночасно беззахисний і іронічний. Приголомшливо художниця передає характер, жести, міміку своїх персонажів.  Фактурність її робіт дивує тонкою обробкою поверхні, а рельєфи її полотен іноді доходять до натуралізму матеріалу.

Вінничан запрошують на виставковий проект "Лаванда і крім" відомої київської художниці Олени Дудніченко

Світ Олени - дуже камерний і невеликий. Це будинок, а не квартира. Він наповнений близькими людьми, знайомими і рідними речами. Вона дуже любить дачу, звідси й оберемки квітів, фруктів, ягід. Все те, що можна побачити з веранди, що веде в садок. І сюжети дуже близькі і зворушливі.   Досвід виховання двох дітей і тонке відчуття прекрасного допомагають зробити роботи доступними для сприйняття не тільки дорослими, але і юними глядачами.

Вінничан запрошують на виставковий проект "Лаванда і крім" відомої київської художниці Олени Дудніченко

Краса, чарівність, безтурботність, ніжність образів, внутрішній світ змушують ще і ще раз вдивлятися в створені нею прекрасні картини. У цьому секрет майстерності художниці - побачити в буденному, часом сірому, житті - красу і показати її людям.

Довідка:

Олена Дудніченко народилася в 1972р. в м. Рівне. Закінчила Київський художньо-промисловий технікум (1987-1991), графічний факультет Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (1992-1998). Живе і працює в Києві. Роботи зберігаються в приватних колекціях України, США, Канади, Швейцарії, Йорданії, Росії і т. д.



Переглядів: 3655
Поширень: 0