10-15 травня 2015 року у Вінниці відбудеться ХІІІ Міжнародний фестиваль імені П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк.

Митці всього світу — за мир в Україні

Найцінніше, що має людина — життя, найцінніше, що має країна — мир та єдність.

Проходячи нелегкий період становлення, боротьби за право бути незалежною європейською державою, сьогодні Україна відзначає 70-річчя Великої Перемоги із особливою вірою у майбутнє.

Під гаслом “Мистецтво заради миру” учасники ХІІІ Міжнародного фестивалю імені П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк об’єднали зусилля для пропаганди, відновлення і збереження миру, надії та братерства серед українців.

Символічно відкриття фестивалю практично співпадає із відзначенням 70-ї річниці Великої Перемоги. Цьогоріч, як і рік тому, частину коштів, виручених з продажу фестивальних квитків, буде перераховано у Фонд підтримки Збройних сил України.

До традиційного музичного форуму приєдналися відомі колективи та окремі виконавці із різних куточків Європи та наші співвітчизники.

Символічною увертюрою до фестивалю, що проходить у рік 175-річчя від дня народження Чайковського, стануть Браїлівські музичні зустрічі та Конкурс юних виконавців класичних творів “Жмеринський камертон”, в рамках яких учасники фестивалю, члени журі конкурсу та юні музиканти виконуватимуть музику великого композитора в місті, де він гостював і творив.

У Вінниці пройде XIII Міжнародний фестиваль ім. П.І. Чайковського та Н.Ф.фон Мекк

Фестиваль урочисто відкривається концертом Заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних Сил України (художній керівник — полковник Ігор Биковський, диригенти: Народний артист України полковник Володимир Дашковський, майор Максим Гусак, майор Борис Школовий), присвяченим Дню Перемоги. В день відкриття фестивалю оркестр також виступить для воїнів, що знаходяться на лікуванні у Вінницькому госпіталі Військово-медичного клінічного центру.

Вечір камерної музики презентує Струнний квартет Національної філармонії України ‘Caprice Classic’.

Традиції проекту “Музика в монастирських мурах” продовжує вечір органної музики, який дарує вінничанам відомий у Європі французький органіст Жан-Марі Леруа.

Один із перших і постійний учасник фестивалю — Академічний камерний оркестр “Арката” під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Георгія Куркова — цьогоріч запросив до співпраці одного із найвідоміших сучасних віолончелістів — професора Вищої школи музики у Берні (Швейцарія) Дениса Северина, а також вокалістів із Китаю, Вірменії та Еквадору.

Продовжуючи традиції проекту “Об’єднаємо мистецтвом Україну”, програму угорської та словацької музики представляє Камерно-інструментальний ансамбль “Угорські мелодії” Закарпатської обласної філармонії (художній керівник — Анатолій Штефко).

Із Днем Європи вінничан вітатимуть Симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії (художній керівник та диригент — заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль) та переможець Міжнародного конкурсу ім.Чайковського — молодий український піаніст Дмитро Онищенко.

Також серед учасників фестивалю — Квартет дерев’яних духових інструментів “Гальярда”, солісти Вінницької філармонії Заслужена артистка України Ірина Швець, Володимир Полторацький, Наталія Лановенко, київські піаністи Інна Порошина та Ілля Зуйко.



Переглядів: 2876
Поширень: 0