У п’ятницю, напередодні Дня Європи, у Вінниці завершився ХІІІ-й Міжнародний фестиваль імені П. І. Чайковського та Н. Ф. фон Мекк, який проходив під гаслом «Мистецтво заради миру». Цей фестиваль, що відбувся у рік 175-річчя від дня народження Чайковського, зібрав у нашому місті співаків та музикантів з семи країн трьох континентів. Цьогоріч, як і рік тому, частину коштів, виручених з продажу фестивальних квитків, було перераховано у Фонд підтримки Збройних сил України.

На завершення великого музичного свята з Днем Європи вінничан вітали Симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії (художній керівник та диригент – заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль) та переможець Міжнародного конкурсу ім. Чайковського – молодий український піаніст Дмитро Онищенко.

Завершився фестиваль імені П. І. Чайковського та Н. Ф. фон Мекк

Віртуози феноменально виконали грандіозний твір Петра Ілліча Чайковського – найвідоміший концерт для фортепіано з оркестром. Це вперше у Вінниці, вперше у рамках фестивалю та вперше на сцені філармонії виступив один з лауреатів конкурсу піаністів імені П. І. Чайковського.

Завершився фестиваль імені П. І. Чайковського та Н. Ф. фон МеккЗавершився фестиваль імені П. І. Чайковського та Н. Ф. фон Мекк

 А у другому відділені фінального концерту звучали твори Дж. Россіні, Дж. Верді, В. Белліні, Ш. Гуно, Ж. Массне. Солістами виступили тернополяни Наталія Присіч (сопрано) та Володимир Шагай (баритон).

Завершився фестиваль імені П. І. Чайковського та Н. Ф. фон Мекк

ХІІІ-й Міжнародний фестиваль імені П. І. Чайковського та Н. Ф. фон Мекк знову щиро потішив любителів класичної музики на Вінниччині. Вінницька обласна філармонія щиро вдячна партнерам, які продовжують благородну справу меценатства на Поділлі, започатковану баронесою фон Мекк, та надають величезну підтримку в організації та проведенні масштабного проекту.



Переглядів: 4232
Поширень: 0