Програма «Бібліоміст» покликана перетворити публічні бібліотеки на осередки активного соціального життя. Відтепер в районних та сільських бібліотеках можна буде долучитись до новітніх технологій та світової мережі Інтернет. Завдяки кваліфікованим спеціалістам і спеціальному обладнанню тепер кожен пересічний громадянин зможе вільно спілкуватись з родичами і близькими з закордону, отримувати пошту, користуватись інформаційними ресурсами. Для дітей і юнацтва це унікальна можливість набиратися необхідних знань, бути в курсі музичних і культурних новинок і спілкуватися з однолітками по всьому світу.

«Бібліоміст» дозволить стерти пресловуту різницю між містом і селом: тепер «маленькі» українці не будуть почуватись обділеними чи забутими, а бібліотеки отримають друге життя.

Віктор Бронюк: «Програма «Бібліоміст» фактично працюватиме на розвиток сучасної інфраструктури в районах і селах. Мої батьки живуть у селі, і я не за чутками знаю ситуацію на місцях. Завдяки модернізації бібліотек тепер можна буде вирішувати багато питань не тільки освітницького чи розважального характеру. Тепер можна буде знайти роботу, пройти дистанційний курс навчання, отримати ідеї та технології для розвитку малого бізнесу. «Бібліоміст» - важлива соціальна ініціатива, і я закликаю всіх небайдужих долучитись до цієї гарної справи».

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерством культури і туризму України сприятиме розвитку сучасної системи публічних бібліотек в Україні шляхом впровадження програми «Бібліоміст». «Бібліоміст» співпрацюватиме з центральними та місцевими органами влади по всій території України, щоб допомогти бібліотекам ефективніше задовольняти потреби громад, пропонуючи можливості навчання та використання сучасних технологій. На підтримку «Бібліомосту» Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США.


Переглядів: 3424
Поширень: 0