Цього року набиратися сил і покращувати здоров’я після гастролей, чисельних перельотів і майже щоденних концертів Віктор Бронюк буде у сонячній Болгарії. Цю гостинну країну лідер гурту «ТІК» відкрив для себе ще три роки тому - відтоді щороку з дружиною і дітьми відпочиває саме там.

- Я не є затятим прихильником морського відпочинку. Знаю, що добре відпочити можна будь-де: хоч у горах, хоч у найближчому лісі у рідному місті, - зізнається фронтмен «ТІК». - Проте, як батько двох дітей, я, в першу чергу, маю думати, що краще для них. З дружиною ми переконалися: якщо Єва і Данилко хоча б 10 днів влітку проводять на морі, взимку дійсно менше хворіють. Тож накопивши грошей, кілька років тому ми вирішили придбати житло в Болгарії. Витрати вийшли набагато менші, ніж якби ми купували дім у нас в Одесі чи у ще не анексованому Криму. Власне, Болгарія тим нас і скорила, що є дуже красивою країною з більш розвиненою інфраструктурою, але де насправді вдається значно зекономити в порівнянні з відпочинком на українських курортах, де, на жаль, досі бажання якомога більше здерти з туристів головніше за покращення якостей послуг.

Гарне море, близький нам клімат, до якого організму не потрібно адаптуватися протягом тривалого часу, цікаві місцеві традиції і гостинні люди - ось головні плюси Болгарії, які, запевняє Віктор Бронюк, ще більше подвоюються, коли знайомишся з місцевою кухнею.

Лідер гурту «ТІК» розказав, чому третій рік поспіль влітку всією родиною відпочиває на морі саме у Болгарії

- У кожній країні, де буваю, я люблю відшуковувати гастрономічні особливості. Болгарія - це рай для любителів молочних продуктів. Особливо цікаві там кисломолочні страви, багато з яких у нас я ніде не пробував. А головне - що болгари не женуться за кількістю, більше турбуючись про якість, тож майже все - це дійсно натуральний продукт без шкідливих сучасних домішок, - розповідає Віктор Бронюк. - Також там радує розмаїття свіжих овочів і, звісно, морепродукти чорноморського походження. Україна - теж морська країна, але останніми роками навіть деколи в Одесі в ресторані велика проблема скуштувати чорноморську рибу. Минулого року один знайомий ресторатор розказав, що вся біда у тому, що майже всю рибу з Чорного моря виловлюють турки, а Україна фактично залишилася без риболовецьких флотилій. Наші рибалки у приватному порядку ще щось ловлять, а от у питанні промислових масштабів в Україні вже давно у минулому залишилися легенди про «шаланды, полные кефали». Це дуже сумно. Адже особисто я обожнюю чорноморські морепродукти, які не тільки смачні, а й багаті корисними мікроелементами. У Болгарії вони коштують абсолютно адекватних грошей, приміром, вартість великого й гарного восьминога навіть дешевша, ніж кілограм свинячого м’яса у нас.

Така ж ситуація, запевняє Віктор Бронюк, із орендою житла у курортних містах Болгарії. В той час, як його товариш ледь знайшов середньостатистичний номер без особливого ремонту у одеському готелі за 6000 гривень, у Болгарії можна за 40-50 євро (за нинішнім курсом - 1100 гривень) винайняти двокімнатні апартаменти, розташовані на першій лінії у 100 метрах від моря, де спокійно може розміститися дві родини. А любителі «дикого відпочинку» мають нагоду за невеличку плату розмістити свої палатки у гарних кемпінгах чи навіть прямо на березі моря у диких, незалюднених місцевостях, яких там теж вистачає.

- Я часто пригадую слова покійного товариша Андрія Кузьменка, який говорив, що йому подобається Болгарія, тому що «це Україна, але без рагульства». Це правда, бо у нас у містах, пов’язаних з морем, доступи до пляжів завжди обмежені, бо чомусь стали приватною власністю, а навколо все забудовано ринками. Всі кажуть, що хочуть, щоб до них їхали, але про створення комфорту зовсім не думають, - говорить Віктор Бронюк. - Через анексію Криму українці зараз більше почали їздити у Одесу та Херсон, але шкода, що, тамтешні власники туристичного бізнесу своєю нерозумною ціновою політикою і відношенням до людей ризикують відбити всяке бажання до них приїжджати знову. На жаль, для багатьох виявляється набагато привабливіше відпочити за ті ж самі гроші у Болгарії, Туреччині чи Єгипті.

Лідер гурту «ТІК» розказав, чому третій рік поспіль влітку всією родиною відпочиває на морі саме у Болгарії

За наявності шенгенських віз з Болгарії можна на кілька днів махнути у Грецію, хоча й місцеві міста порадують архітектурою та багатою історією. Улюблені болгарські міста Віктора Бронюка - це древній Созополь, що знаходиться під охороною ЮНЕСКО, надзвичайно красивий Несебир із дивовижною архітектурою та Сонячний берег - хороший сучасний курорт, що зараз набуває популярності у Європі та світі.

- Чимало людей, які були на багатьох курортах світу, зараз для себе відкривають Болгарію, адже там дійсно є маса цікавого, що варто побачити. А особисто мені подобається, що ця країна не занадто затерта інфраструктурою. Якщо в Туреччині чи Єгипті все сплановано так, щоб ти їв вісім разів на день і всі розваги мав на місці, щоб не було потреби виходити за межі готелю, то у Болгарії навпаки - можна спокійно прогулятися гарними вулицями, придивитися до культурних пам’яток і з цікавістю спостерігати за колоритним побутом місцевих жителів, - говорить Віктор Бронюк. - А на додачу - поруч із морем, всього у 2-3 кілометрах, розташовуються прекрасні прісні зариблені водойми, де можна з насолодою порибалити і таким чином урізноманітнити свій відпочинок. Сам я люблю ловити рибу руками, тож під час своєї 10-денної відпустки у Болгарії планую звозити сина у сторону гір, де часто можна побачити дельфінів і заодно - наловити крабів.



Переглядів: 4016
Поширень: 0