У серпні познайомитися із творчістю вінницьких народних майстрів можна буде не лише на окремих фестивалях та ярмарках, а й на «Вінницькому узвозі». На площі Тараса Шевченка стартує мистецький проект «Вінницький узвіз», який має на меті популяризацію унікальних традицій і культури нашого міста і області, підтримку та презентацію діяльності вінницьких народних майстрів.

Днями площа Т.Шевченка наповниться автентичною атмосферою та національним колоритом – у Вінниці стартує черговий мистецький проект «Вінницький узвіз», в рамках якого свою творчість зможуть продемонструвати майстри декоративно-прикладного і образотворчого мистецтва. 

Незабаром на площі ім. Т. Шевченка запрацює містечко майстрів «Вінницький узвіз»В рамках проекту «Вінницький узвіз» народні майстри отримають можливість безкоштовно щотижня, від п’ятниці до неділі з 17:00 до 21:00 години на площі Тараса Шевченка презентувати власноруч виконані роботи – картини, вишивані, керамічні та різьблені із дерева вироби, ляльки-мотанки, іграшки з соломи та інших природних матеріалів, разки намиста та інші прикраси, від яких не відмовиться жодна красуня.

Тож відвідувачі «Вінницького узвозу» матимуть змогу не лише переглянути та придбати вироби народних умільців, а й самі долучитись до творчості, взявши участь у майстер-класах з виготовлення прикрас, петриківського розпису, вишивки та ін.

Незабаром на площі ім. Т. Шевченка запрацює містечко майстрів «Вінницький узвіз»Організаторами даного проекту виступають управління культури і туризму Вінницької обласної державної адміністрації, департамент культури Вінницької міської ради.

«До вирішення організаційних питань щодо забезпечення майстрів народної творчості необхідним реквізитом, технічними засобами та місцями для зберігання робіт долучаються вінницькі краєзнавчий та художній обласні музеї. Тож запрошуємо всіх вінничан, хто вміє своїми руками виготовляти вироби в різних видах і техніках декоративно-ужиткового мистецтва, долучитись до участі у проекті «Містечко майстрів «Вінницький узвіз» та презентувати свою майстерність на площі Тараса Шевченка», - розповіла в.о. директора департаменту культури Вінницької міської ради Ганна Ковальчук.



Переглядів: 4854
Поширень: 0