Вчора у Вінниці відбулася церемонія нагородження переможців IХ Міжнародного ВІННИЦіЯнського фестивалю. Захід пройшов у рамках відзначення Дня міста. Статуетки у вигляді літаючих слонів отримали переможці у чотирьох номінаціях: анімація, реклама, відеокліп та «Short, побери». Їх вручили відомі українські артисти. Найсильніша людина світу Василь Вірастюк заспівав для вінничан, а Руслана Писанка розповіла, що кілька поколінь тому її пращурі жили у Вінниці, тому вона має коріння з нашого міста і цим пишається.

Вже у дев’яте у нашому місті пройшов фестиваль комедійного і пародійного кіно. Цього року у ньому взяло участь близько 120 робіт з України, Швейцарії, Нової Зеландії, Австралії, Німеччини, США, Канади, Франції, Молдови, Італії та інших країн.

У неділю, 6 вересня, на Майдані Незалежності відбулася церемонія нагородження переможців IX Міжнародного ВІННИЦіЯнського фестивалю комедійного і пародійного кіно. Відкривав фестиваль в.о. міського голови Сергій Моргунов.

«Я позитивно ставлюся до кінофестивалів, вони нині популярні у всьому світі, і мені дуже приємно, що у Вінниці є ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного і пародійного кіно, який є родзинкою нашого міста. Я відвідую цей фестиваль з 2007 року. Думаю, що пародійний жанр у будь-якому мистецтві, це можливість з оптимізмом та посмішкою дивитись на ті чи інші проблеми, і, звичайно, це змушує замислитися над тим, що потрібно змінити в житті, – каже Сергій Моргунов. – Щодо фільмів, то мені подобаються історичні. Наприклад, дуже гарний фільм «Тіні забутих предків». Також у Вінниці було знято кілька фільмів, серед них – «Далекий постріл» режисера Валерія Шалиги, який нині режисує багато серіалів у столиці. Дуже цікавий фільм «Поводир», який вийшов на екрани не так давно. Він є досить знаковим та філософським, там є над чим замислитися. Але дуже важливо, що в українського кіно є потенціал».

Сергій Моргунов

Сергій Моргунов зазначив, що коли у 2007 році директор міського Палацу мистецтв Євген Майданик запропонував започаткувати Міжнародний вінницький фестиваль пародійного кіно, то мало хто вірив, що він стане традиційним і буде по справжньому народний, адже кожен бажаючий може надіслати на цей фестиваль свої роботи. «З кожним роком ВІННИЦіЯнський фестиваль стає все популярнішим. Мені дуже приємно, що сьогодні до нас приїхало багато відомих зірок українського кіно, за що ми їм дуже вдячні», - сказав Сергій Моргунов.

Всі, хто зібрався цього вечора біля сцени на майдані Незалежності, мали змогу подивитись кращі роботи фестивалю. «У цьому році на фестиваль подали роботи люди з 12 країн світу, з п’яти континентів, не прийшло відео лише з Антарктиди. У цьому році вперше надіслали роботу з Південної Африки», – розповів Євген Майданик.

Євген Майданик

На церемонію нагородження до Вінниці приїхало багато зіркових гостей: Володимира Горянського, Руслани Писанки, Віктора Андрієнка, Василя Вірастюка, Анатолія Борсюка, Володимира Бистрякова, Марини Поплавської та команди КВН «Девчёнки из Житомира».

команда КВН «Девчёнки из Житомира»

«Я обожнюю кінофестивалі і щаслива від того, що мене запросили до Вінниці. Взагалі, я буваю у Вінниці не лише на фестивалях чи показах мод, я ще й приїжджаю до вас з виставами і з упевненістю можу сказати, що у вашому місті чудова публіка, яка розуміє гумор. Глядачі приємні, розуміють мову театру, тому мені дуже приємно працювати на вінницькій сцені. Ця земля народила людей, які вміють любити, працювати та боронити свій край, якщо життя цього потребує. До речі, мій батько казав, що кілька поколінь тому у Вінниці жили мої пращурі, тому я теж маю коріння з Вінниці», – каже українська актриса та телеведуча Руслана Писанка.

Руслана Писанка

«Останні роки мене вже асоціюють не лише зі спортом, а й з кіновиробництвом, адже я вже знімався не в одному фільмі. На кінофестивалі у Вінниці я вперше, сподіваюся, що мене запросять і на ювілейний, Х Міжнародний ВІННИЦіЯнський фестиваль», - сказав Василь Вірастюк.

Василь Вірастюк

За традицією, переможців кінофестивалю нагородили статуетками у вигляді золотих літаючих слонів, виготовленим генеральним спонсором фестивалю ювелірною компанією «Діадема». Отож, перемогу у номінації анімація отримала робота з Аргентини «Кам’яний вік». У номінації «Реклама» літаючого слона отримав ролик про пилосос. Перше місце серед відео кліпів посів ролик на пісню «Хочеш» Земфіри у виконанні Михайла Перегудова. А у номінації «Short, побери» перемогла робота з Ірландії «Зуби».

Також золотих слонів отримали гості за заслуги у кіно. Статуетками нагородили Заслуженого майстра спорту України Василя Вірастюка, українського композитора Володимира Бистрякова, українську актрису Руслану Писанку та керівника спортивної редакції телеканалу Інтер Сергія Довбілова.

Організатори фестивалю – Вінницька міська рада та ГО «Вінницький КВН» спільно з міським Палацом мистецтв за підтримки обласної державної адміністрації та обласної ради.

Роботи, які увійшли до фіналу ХІ Міжнародного ВІННИЦіЯнського фестивалю можна переглянути на сайті http://vinnician.org/



Переглядів: 4823
Поширень: 0