Зовсім скоро у Вінниці знову зазвучить джаз у виконанні справжніх зірок з усіх кінців світу. Впродовж 19 – 20 вересня на шанувальників вільної імпровізаційної музики чекає дев’ять концертів, кожен з яких особливий, феєричний, запальний та неповторний. І якщо перший фестивальний день здивує розмаїттям джазових імпровізацій, то другий запевнить вінничан у тому, що джаз може бути експресивним, багатокольоровим й епатажним.

Всього три концерти заплановано на цей день, але це cremedelacreme сучасного джазового розмаїття.

Готуйтесь, буде яскраво!

Перший концерт другого дня почнеться о 16.00 год. На сцені з’явиться неймовірний колектив: квартет (але й оркестр) із Швейцарії, з вірменським колоритом. Мова йде про Authentic Light Orchestra, унікальний в своєму роді інтернаціональний джазовий колектив, який заснував у 2009 році у Цюріху композитор та мульти - інструменталіст вірменсько-російського походження Валерій Толстов. Вони змішують усі принади світового джазу з самобутністю вірменського фольклору, заміксовують звучання тридцяти етнічних інструментів з класичними флейтою, скрипкою, гітарою і електронними інструментами. В їх музиці індійська бансурі і вірменський дудук органічно приходять на зміну саксофону та електричній флейті.

Authentic Light Orchestra

Чарівні звуки від Authentic Light Orchestra - це неймовірна подорож багатьма країнами та континентами, злиття різних сучасних музичних жанрів та фольклорних традицій глибокої давнини; це справжня насолода, сучасний вишуканий мікс з екзотики і спецій, доданих до відмінного вірменського коньяку.

Чому колектив Authentic Light Orchestra вважається оркестром, хоча до складу входять лише 4 людини? Відповідь проста. Під час концерту музиканти гратимуть більш ніж на 30 музичних інструментів.

Другий концерт розпочнеться о 18.30 і на фестивальній сцені знову з’явиться зірка.

Шерон Кларк

Шерон Кларк – володарка унікального голосу, чию манеру виконання порівнюють з легендарними Сарою Вон та Еллою Фіцджеральд. Ця потужна вокалістка вже підкорила публіку на різноманітних фестивалях та концертах по всій Європі і США, а допомагають їй у цьому справді непересічні музиканти під головуванням неперевершеного піаніста та найкращого діючого вокального концертмейстера Америки Кріса Грассо. Класичне тріо під його орудою незрівняне у імпровізації. У Вінниці Шерон Кларк та знамениті музиканти презентують програму, в якій звучатимуть поп- та соул-класика 1960-1970-х років, відомі джазові стандарти та пісні з репертуару Біллі Холідей, Ненсі Уілсон, Ширлі Хорн, Кармен Маккрей, Елли Фіцджеральд. Зануртесь у атмосферу престижного американського джазового клубу, піддайтесь чарівності голосу Шерон Кларк, вслухайтесь у класичні джазові балади та отримаєте величезне задоволення від вишуканого виконання зіркової гості.

Як завжди, на XІХ-му Міжнародному фестивалі «VINNYTSIA JAZZFEST 2015» виступатиме ціле сузір’я відомих джазових виконавців. Проте вперше за багаторічну історію вінницького фестивалю хедлайнером стане український колектив!

На особисте запрошення в. о. міського голови Сергія Моргунова з Києва до нас завітає відомий дівочий колектив Freedom Jazz з програмою «В джазі лише красуні»!

Колектив Freedom Jazz

О 21.00 на сцені ВОДТРК «ВІНТЕРА» засяють енергійні, яскраві, епатажні красуні, які створять справжнє шоу, джаз-кабаре, від якого не відірвати очей та й вух! Ретро-перчинка, світові хіти, сучасні обробки джазових стандартів, свіжі аранжування, блискучі костюми та сяючі посмішки красунь, які встигли підкорити не лише Україну (дівчата почесні гості низки телепрограм), а й Європу, створюватимуть незабутній настрій вінничанам на фінальному концерті фестивалю. Кожна джазетка з десяти має свій характер, а от краси, таланту та екстравагантності у них порівну.

Freedom Jazz – єдиний в Європі джаз-бенд до складу якого входять тільки дівчата: тріо вокалісток, саксофони, гітара і бас-гітара, ударні, труба і клавішні. Режисер-постановник, хореограф та продюсер зіркового дівчачого колективу, теж зірка – Олена Коляденко. Ці леді знають, що таке джаз!

Час замовляти запрошення!

З 27 серпня розпочав свою роботу інформаційний центр фестивалю, який розташовано в ККЗ РАЙДУГА (вул. Хлібна, 1). Тут Ви не лише зможете замовити квітки, а й отримати повну інформацію про концерти. Поспішайте замовити запрошення на фестивальні концерти та отримайте нагоду насолодитись джазовими імпровізаціями від багатьох відомих зірок музики, які з’їдуться в ці дні до Вінниці з усього світу. Служба прийому замовлень на концерти фестивалю вже розпочала свою роботу. До 18 вересня щоденно, з 10 до 19 години, з перервою з 13 до 14 години, Ви можете замовити квитки як на окремий фестивальний концерт, так і на всі фестивальні концертні програми одразу!

(Увага: на кожний концерт фестивалю необхідно отримати окреме запрошення!). Служба прийому замовлень розташована у касі концертної зали «Райдуга». Організатори Вінницького джазового фестивалю завжди прагнули зробити мистецтво джазу доступним для всіх. Завдяки цьому вінницьке свято музики має численних прихильників та постійних глядачів. Вартість квитків на фестивальні концерти невисока - від 30 до 60 гривень за концерт. Замовити квиток ви можете за номером (0432) 690-025, або ж просто на сайті фестивалю.

Зателефонувавши, Вам потрібно назватись та вказати кількість запрошень та концерти, які б Ви хотіли відвідати. При замовленні квитків Вам обов’язково повідомлять їх вартість, місце отримання та остаточний час, до якого Ваше замовлення є дійсним. Вам залишиться протягом вказаного часу підійти до каси та отримати запрошення.

У випадку електронного замовлення Ви можете обрати безготівковий спосіб розрахунку та сплатити рахунок в будь-якому банку України протягом наступних 2-х робочих днів й потім, з бланком підтвердження оплати, отримати вхідні запрошення на фестиваль у касі. Інтернет система бронювання запрошень на концерти фестивалю розроблена вінницьким науково-виробничим підприємством «Спільна справа». З усіх питань, які можуть виникнути при роботі служби прийому замовлень і електронної резервації телефонуйте за номером (0432) 690-025. Окрім цього на сайті www.jazz.vn.ua та сторінці у фейсбуку VINNYTSIA JAZZFEST Ви маєте змогу познайомитись з інформацію про музикантів та замовити квитки на концерти фестивалю, взяти участь в акціях та вікторинах, які запропонують організатори напередодні фестивальних концертів.

Чекаємо усіх шанувальників джазу відвідати концерти та отримати задоволення від якісної музики!



Переглядів: 4939
Поширень: 0