Вчора, в рамках проекту «Відкритий кіно-простір», який тривав впродовж кількох вечорів поспіль на площі Європейській, вінничани могли змогу побачити новий український фільм «Загублене місто». Це був допремєрний показ нового українського фантастичного трилеру. На показі був присутній режисер стрічки Віталій Потрух. Офіційно фільм вийде у всеукраїнський прокат лише першого жовтня, прем’єра відбуватиметься 24 вересня в Києві. Показ у Вінниці став можливий завдяки департаменту культури Вінницької міської ради та кінотеатру «Родина».

Перед початком показу слово взяв режисер стрічки, щоб розповісти про свою дебютну повнометражну роботу, відзняту у цьому році за державний кошт на кіностудії імені Довженка. «Загублене місто» – фантастична історія про зону відчуження, що виникла внаслідок якоїсь техногенної катастрофи та про паралельні світи. Режисер заперечує, що у сюжеті йдеться про Чорнобильську АЕС. Життя людей у тій дивній зоні побудоване за особливими правилами, крім того вони мають можливість знати своє майбутнє. У цю зону потрапляють люди з реального світу, так розгортається сюжет стрічки. Що робити, коли твій світ змінився назавжди? Бути рабом своєї долі чи її хазяїном? Тільки щоденна боротьба за власне майбутнє схожа на життя.

Вінничани переглянули просто неба прем’єру нового українського фільму та поспілкувались з режисеромВінничани переглянули просто неба прем’єру нового українського фільму та поспілкувались з режисером

«Фантастика – лише тло, завдяки якому ми намагаємось донести свою думку, свою філософію до глядача», – говорить режисер.

Вінничани переглянули просто неба прем’єру нового українського фільму та поспілкувались з режисером

Цей фільм знімався близько року. Головні ролі виконали: шоумен Андрій Джеджула, народний артист України Сергій Романюк, актриса Ірина Новак, а також Дмитро Лінартович і Костянтин Лінартович. Надалі Віталій Потрух має намір розпочати роботу над першим українським вестерном про громадянську війну. В цій стрічці він також виступить і сценаристом, і режисером.

Вінничани переглянули просто неба прем’єру нового українського фільму та поспілкувались з режисеромВінничани переглянули просто неба прем’єру нового українського фільму та поспілкувались з режисером

Вінницькі кіномани високо оцінили стрічку, адже, не зважаючи на прохолодну погоду та невеличкий дощ, додивились нову українську фантастику до кінця. Режисер також повідомив, що, через деякий час після прокату стрічки у кінотеатрах України, вона буде показана на одному із телевізійних  каналів.



Переглядів: 4041
Поширень: 0