Сьогодні, першого жовтня, відбулося урочисте відкриття «Музею освіти Вінниччини» Комунального вищого навчального закладу «Вінницька академія неперервної освіти».

Музей створений з ініціативи ректорату академії Степана Дровозюка на підставі рішення колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Експозиція сформована завдяки безпосередній участі вчителів з усіх районів області і міста Вінниці: «Проте процес створення музею досі триває тож ми запрошуємо всіх долучитися до формування фонду і розвитку нашого музею», - зазначив Степан Дровозюк.

У Вінниці відкрили "Музей освіти Вінниччини"

«Сьогодні ми по-новому дивимося на деякі речі, які раніше не помічали. З кожним кроком нашого спільного руху вперед ми відчуваємо всю важливість зробленої роботи. Тож, створення такого музею є одним із кроків вперед у розвитку нашого краю», - зазначив голова ОДА Валерій Коровій.

У Вінниці відкрили "Музей освіти Вінниччини"

Музею передали експонати, зібрані вчителями та учнями області. Присутні мали змогу оглянути експонати двох залів та насолодитися переглядом художньої ілюстрації експозиції у виконані педагогічних працівників та учнів.

У Вінниці відкрили "Музей освіти Вінниччини"

Варто зазначити, що в основу концепції музею покладені системний та комплексний підходи, що передбачають всебічне відтворення історії освіти області з ХVІІ ст. до нашого часу.

Відповідно до проблемно-хронологічного принципу здійснюється реконструкція функціонування освіти за її видами та типами навчальних закладів (дошкільна освіта, професійно-технічна освіта, середня, вища, позашкільна).

У Вінниці відкрили "Музей освіти Вінниччини"

У центрі експозиції знаходяться основні учасники освітнього процесу вчитель і учень. Відображено дві сторони їхньої життєдіяльності: духовний світ та предметний світ.

Важливе місце відведене засобам навчання. Виділяються постаті відомих педагогів, їх діяльність, життя та побут.



Переглядів: 6007
Поширень: 0