9, 10, 11 листопада у міському Палаці мистецтв «Зоря» розпочав роботу рок-лекторій для учнів загальноосвітніх шкіл міста. Сьогодні молодь є малообізнаною у історії рок-культури. Не знає, яку велику роль в антивоєнному русі, боротьбі за права людини, охорону навколишнього середовища зіграли ті чи інші рок-виконавці та гурти. Неабиякий внесок у виховання патріотизму, любові до Батьківщини зіграла сучасна українська рок-музика.

Рок-урок проходить в форматі концерту-лекції. Унікальність і самобутність проекту полягає в тому, що юні вихованці творчої майстерні «Зоряна мрія» Палацу мистецтв працюють наживо під супровід гурту «Клондайк». Тим самим зростає їх професійна майстерність та інформаційна обізнаність про світових виконавців. Молодь, яка присутня на рок-уроці, знайомиться з кращими музичними композиціями сучасності, з різними музичними жанрами та створює власний музичний смак. Кращі зразки аматорської та професійної вокально-музичної творчості виявляють та розвивають молодий талант, формують світогляд.

Для вінницьких школярів у "Зорі" провели рок-лекторій

Започаткували проект спільно Вінницька міська молодіжна громадська організація «Ноктюрн», міський рок-клуб, міський Палац мистецтв. Юних артистів до виступів готують наставники з вокалу Ірина Воєнна та Віра Майборода. Ідею не тільки морально, а і матеріально підтримала Вінницька міська рада, надавши фінансування для цього соціально-культурного проекту в 2015 році. Організатори вдячні департаменту освіти міської ради та всій учнівській спільноті за активну участь у проекті і мають надію на подальшу творчу співпрацю. Адже в розробці нові теми: «Рок хіти», «Вітчизняний рок», «Легенди року».



Переглядів: 4735
Поширень: 0