Видання здійснено в рамках інформаційної кампанії «Почути – Зрозуміти – Порозумітися», що проводиться Вінницькою ГО «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ» у межах реалізованого Фондом «Східна Європа» за підтримки ChildFund Deutschland e.V. та Міністерства закордонних справ ФРН проекту «Сприяння плюралізму та діалогу в українському суспільстві».

У Вінниці презентували книгу "Донбас - арена війни", написану авторами з Донеччини

До збірки «Донбас – арена війни» увійшли 50 унікальних історій, авторами яких є письменники, поети, фотохудожники, журналісти – вихідці з Донеччини. Більшість з них – це викладачі, співробітники, студенти та випускники Донецького національного університету. Збірка складається з публіцистичних нарисів, аналітичних роздумів, есе і філософських міркувань, які відображають події на Донбасі в період 2014–2015 років.

У Вінниці презентували книгу "Донбас - арена війни", написану авторами з Донеччини

Упорядником збірки стала кандидат філологічних наук, в.о. завідувачки кафедри журналістики ДонНУ у Вінниці Олена Тараненко.

У Вінниці презентували книгу "Донбас - арена війни", написану авторами з Донеччини

«Ми вже маємо досвід такої публіцистики – збірку «Історії несепаратисток», яка викликала великий суспільний резонанс та дискусії. Та головне – зробила перший крок до діалогу та солідарних комунікацій, розтопила кригу байдужості до проблем жителів Донбасу, які стали вимушеними переселенцями, і почала ламати стереотипи поділу на «ми» і «вони», – каже Олена Тараненко. – Нова збірка «Донбас – арена війни» відрізняється тим, що містить тексти, авторами яких є і жінки, і чоловіки. А отже, в ній багато аналітичних матеріалів, філософських роздумів і менше емоцій. Ця книга має терапевтичний ефект для нас, людей, яким треба виговоритися, поділитися своїми переживаннями, і просвітницький – для тих, хто, на щастя, не має гіркого досвіду втечі від війни».



Переглядів: 4041
Поширень: 0