Вчора у читальній залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природних наук Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва відбулася презентація книги Василя Шкляра «Чорне сонце».

Як зауважив автор: «Книга «Чорне сонце» - це твір про російсько-українську війну очима бійців «АЗОВу», всі його герої - справжні».

Книгу письменник присвятив бійцям добровольчого батальйону «АЗОВ».

Назва книги походить від символу полку, який бійці зображують на своїх шевронах та бойовому прапорі. Чорне Сонце – сакральний знак, який забезпечував тісний зв’язок із предками і давав людям джерело енергії, аби вони змогли вистояти в годину найтяжчих випробувань. Вони відкрили його людям з попередженням: хто не чує голосу прабатьків, голосу рідної крові, тому Чорне Сонце спалює душу.

У Вінниці презентували книгу «Чорне сонце» про російсько-українську війну очима бійців «АЗОВу»

Тривалий час Василь Шкляр перебував на передовій разом з бійцями і на власні очі бачив їх життя та боротьбу за Україну. До видання увійшли твори «Чорне сонце», «Танець під чортову дудку», «Крук - птаха нетутешня», «Останній шанс Захара Скоробагатька», «Високі гори у Ялті», «Цілком таємні історії».

«Кажуть, герої не вмирають, але я б хотів, щоб вони замість того, щоб бути героями, жили. Тут, на землі, вони потрібніші, ніж на небі, є багато такого, чого без них не зробить ніхто»,- підкреслив Василь Шкляр.

Всі присутні мали можливість придбати і підписати свою книгу на автограф-сесії після презентації.



Переглядів: 3261
Поширень: 0