13 – 14 січня на головній сцені міста, біля ялинки в Центральному парку культури і відпочинку, відбудеться фестиваль народного мистецтва «На Поділлі, на Різдво». Його учасники, фольклорні гурти, пісенні колективи, ансамблі народних музик, виконавці народних пісень міста та області, продемонструють вінничанам різдвяні традиції та звичаї, створять атмосферу справжнього українського свята.

Кожен з колективів-учасників презентуватиме на святі впродовж 20 хв різдвяну обрядову або пісенну програму. Також на площі біля головної ялинки Вінниці буде розташоване містечко майстрів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва. Кожен вінничанин матиме можливість придбати вироби від провідних майстрів області та міста на згадку про свято.

«Даний захід стане гарною традицією спільно з міською радою та управлінням культури і мистецтв обласної державної адміністрації відзначати різдвяні свята на головній сцені біля міської ялинки та знайомити вінничан з творчістю фольклорних та пісенних колективів. Ми запрошуємо впродовж двох днів поринути в традиційну українську атмосферу новорічних та різдвяних свят і відзначити їх разом, саме так, як це робили наші пращури», - розповідає директор КП «Центр концертних та фестивальних програм» Максим Філанчук.

Учасників фестивалю буде відзначено пам’ятними дипломами та цінними подарунками, а головне – кожен зможе подарувати свою майстерність та талант вінничанам у ці святкові дні.



Переглядів: 3091
Поширень: 0