«Кожна муза має свій вік» - під такою назвою у читальній залі ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва вчора відбувся літературно-мистецький вечір у рамках Стусівських читань, присвячених 78-й річниці від дня народження українського поета, політв’язня, Героя України Василя Стуса.

За своє коротке життя поет, член Української Гельсінської спілки Василь Стус залишив значну літературну спадщину, котра після його смерті була надрукована в 6 томах творів, більшість з яких перекладено англійською та видано за кордоном.

Вшанування пам’яті Василя Стуса – поета, літературознавця, правозахисника стало подією всеукраїнського масштабу, яка викликала значне зацікавлення громадськості, науковців та мас-медіа.

Вчора у "Тімірязєвці" відбулися Стусівські читання

Понад чверть століття Стусівські читання традиційно проходять у січневі дні на Вінниччині, зокрема в ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва. З року в рік об’єднують вони навколо себе цвіт місцевої інтелігенції, всіх, кому не байдужі українська культура та національна ідея: політиків, митців, письменників, науковців, освітян, студентську й учнівську молодь. У бібліотеках області проходять вечори поезії, літературно-мистецькі вечори, літературні години, презентуються книжкові виставки та перегляди літератури.

Вчоря у "Тімірязєвці" відбулися Стусівські читання

Цьогорічні Стусівські читання супроводжують:

  • Виставка-пам’ять «Не просто поет, а дух і совість народу» (відділ краєзнавства);
  • Виставка-портрет «А все ж нестерпна безневинна кара…» (відділ документів із гуманітарних, технічних та природничих наук);
  • Перегляд газетних публікацій «Великий Українець Василь Стус» (сектор газетної періодики).

Учасники заходу читали вірші Василя Стуса, насолоджувались виконанням українських народних пісень та виступами відомих письменників –земляків.



Переглядів: 2524
Поширень: 0