Зимові свята лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк з сім'єю провів в казковій Лапландії.

Музикант розповів, що за тиждень відпочинку пережив масу пригод. Було й випробування 35-градусним морозом, і раптова поломка автобуса посеред заметів по дорозі в резиденцію головного Санта Клауса планети, і навчання всієї родини в Школі ельфів.

- Після відпочинку ми повернулися з морем вражень: вдосталь накаталися на санках, попарилися в знаменитих фінських саунах, набігалися босоніж по снігу і відвідали безліч екскурсій. Додому навіть привезли почесні дипломи, що перетнули Полярне коло, - розповідає Віктор Бронюк. - Правда, вже як прилетіли до Борисполя, коли з сином розкопували машину від снігу, Даня раптово сказав: «Можна було в Лапландію і не їздити - у нас теж снігу повно. А Санта Клаус все-таки несправжній: я бачив, що під бородою у нього обличчя звичайної людини».

Віктор Бронюк розповів про життя за Полярним колом, подорож до Лапландії на навчання у Школі ельфів

І все ж чудес, говорить артист, під час поїздки було безліч. Дізнавшись, що до нього приїхали гості з України, головний Санта Клаус планети тут же привітав їх українською мовою. А в знаменитому Санта Парку, який у 80-ті роки фіни побудували в колишньому підземному військовому бункері нацистів, екскурсії взагалі проводилися і англійською, і російською.

- Фіни - дуже цікавий народ. Життя за Полярним колом, коли день триває всього кілька годин: світає в 11.00, а вже о 14.00 починаються сутінки - відкладає свій відбиток на ментальність. Фіни дуже розмірені, розважливі, ніколи нікуди не квапляться. Коли ми їхали в резиденцію Санта Клауса в Рованіємі, через жахливий і навіть для них незвичний мороз, двигун автобуса посеред дороги раптово замерз. Коли люди з нашої туристичної групи почали обурюватися, що всередині холодно, водій абсолютно спокійно відповів: «Звичайно, адже це зима!», - сміється Віктор Бронюк. - На щастя, ми були врятовані - нас швидко забрав інший автобус. А крім резиденції Санта Клауса ми також відвідали замок Снігової Королеви в знаменитому готелі, який щорічно будують зі снігу та льоду.

Віктор Бронюк розповів про життя за Полярним колом, подорож до Лапландії на навчання у Школі ельфів

Крім традиційних зимових забав на вулиці, діти Віктора Бронюка вечорами із задоволенням відвідували аквапарк з численними гірками і контрастними басейнами. А от сам артист, чия пісня про неголених оленів 10 років тому зробила гурт «ТІК» неймовірно популярним, в Лапландії вперше спробував оленину.

- Страви з м'яса оленів, чесно кажучи, не вразили, - говорить Віктор Бронюк. - Фінська кухня взагалі досить специфічна, на «любителя». Так що моїм головним кулінарним відкриттям в Лапландії став гльог - національний гарячий напій із суміші ягідних соків і прянощів.



Переглядів: 3947
Поширень: 0