В рамках міжнародного проекту Mime Wave Ukraine у Вінниці буде представлена «Метаморфоза» – музична, візуально-пластична вистава про сучасну українську повсякденність та зміни в країні. Вистава буде показана 16 лютого о 19:00 у Вінницьому міському палаці мистецтв «Зоря» (вул. Стрілецька (колишня Червоноармійська), 44).

Організаційні партнери: Департамент культури Вінницької міської ради, Міжнародний фестиваль оповідання «Intermezzo».

Mime Wave Ukraine – це некомерційний проект, створений українськими, голландськими та польськими діячами мистецтв за ініціативи нідерландсько-української режисерки Анастасії Любченко. «Метаморфоза» – це відображення змін, що відбуваються в українському суспільстві, за допомогою фізичного театру, анімації та живої музики. Підготовка спектаклю відбувалася в Польщі за підтримки Культурного центру в Любліні – саме там четверо українських артистів, двоє голландських музикантів і один художник-аніматор разом з режисеркою Анастасією Любченко створили міжнародну мультидисциплінарну роботу.

«Для мене метаморфоза – це безкінечний шлях уперед. Це спосіб не зупинятись, увесь час бути в розвитку. Сама робота над нашим перформансом – це одна безперервна метаморфоза: від народження думки до втілення її в русі, лініях, формах, звуках. В процесі роботи змінюємося й ми самі, наші погляди на оточуючий світ, людей поряд з нами. Впевнена, що з цього проекту наші особисті метаморфози лише починаються…» (Наталія, учасниця проекту)

Вінничан запрошують на музичну виставу про сучасну українську повсякденність під назвою "Метаморфози"

У фізичному театрі основний засіб вираження – це тіло і динаміка, знак і символ, психологічний жест. Сприйняття відбувається на дуже тонкому, чуттєвому рівні, і мета – не переказати вигадану кимось історію, а викликати у глядача глибинні асоціації, емоції та рефлексію на тему.

Фізичний театр – це нова методика для українського театрального простору, оскільки в пострадянському контексті театр все ще залишається драматичним; фінансуються тільки класичні театри, в той час як у країнах Європи розвиток театральної сцени випереджає українське сьогодення щонайменше на 40 років. Створення сучасного актуального театру – це важливий внесок у розвиток культурного середовища.

В Україні мало можливостей запрошувати європейських театральних діячів, а ті нечисленні проекти, які відбуваються, як правило, обмежуються Києвом. Саме тому «Метаморфози» Mime Wave будуть показані в різних містах країни – Вінниці, Івано-Франківську, Львові. У квітні 2016 року «Метаморфози» побачать Нідерланди, чий фестиваль Europe By People виступив головним партнером проекту.

Вінничан запрошують на музичну виставу про сучасну українську повсякденність під назвою "Метаморфози"

Покази вистави будуть супроводжуватися відкритими майстер-класами з фізичного і партисипативного театру. Вінницький майстер-клас проходитиме 17 лютого на базі школи мистецтв «Вишенька» (з питань реєстрації звертайтеся за вказаними контактами).

Вінничан запрошують на музичну виставу про сучасну українську повсякденність під назвою "Метаморфози"

Учасники проекту:

  • Анастасія Любченко – режисер / художник. Засновниця проекту Mime Wave Ukraine.
  • Музика – Мariothijs (ThijsFelperlaan& MariovanderVelden), Нідерланди.
  • Патриція Пивош – дизайнер костюмів, Польща.
  • Наталія Скрябіна – перформер / художник-аніматор. Викладач пантоміми в Київській академії естрадного та циркового мистецтв та режисер анімаційного кіно, учасниця вокальної групи «Звучі Дочі».
  • Ольга Кебас – перформер. Танцівник, хореограф-постановник, засновник і керівник проекту «Колаж Простору Дії», куратор перформативной програми ГОГОЛЬFEST, завідуюча відділенням сучасної хореографії коледжу КМУАТ ім. Сержа Лифаря.
  • Данила Данилюк – перформер. Клоун, співзасновник мім-театру буфонади та ексцентрики «Happy people».
  • Матільда Маріна – перформер. Актриса-мім, режисер українсько-білоруської вистави "DVOE".
  • Дмитро Гриньов – перформер. Танцівник і перекладач міжнародних фестивалів сучасного танцю.
  • Колектив «Пилорама»декорації

Вхід на виставу: за попередньою реєстрацією – 50 грн., без реєстрації – 70 грн.

З приводу бронювання місць звертайтесь за телефоном: 0930062285 або надсилайте лист на [email protected](з вказівкою кількості місць, прізвища та імені)

сторінка в Facebook,  http://www.mimewave.com/



Переглядів: 3101
Поширень: 0