11 лютого у відділі мистецтв ОУНБ ім. К.А Тімірязєва, у рамках проекту «Живи, мистецтво, у руках майстрів», відбулося відкриття виставки Богдана Ломоносова «Місто: мистецький ракурс», на якій було представлено 38 робіт художника у техніках живопису, графіки та кераміки за період 2009–2015 рр. Виставка є мистецькою посвятою юного художника рідному місту.

Юний майстер – учасник міських та обласних виставок і конкурсів, як от: «Воскресни, писанко», «Великодні дзвони», «Новорічна композиція» та інші. Він є переможцем у номінаціях кераміки I–IV Молодіжної бієнале українських традиційних ремесел у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї.

На виставках молодих митців особливо цікаво спостерігати процес становлення творчої особистості, пошук власної художньої мови, власної теми. Наразі Богдана Ломоносова цікавить життя сучасного міста у різних його проявах: стрункі ритми нинішніх багатоповерхівок, примхлива гра архітектурних об’ємів історичної забудови, простори ріки і затишок родинної оселі, некваплива прогулянка міськими двориками і стрімкий політ над дахами. Місто відбивається в чудесних образах його мешканців – людей і тварин. Кераміка також представляє еволюцію мистецьких поглядів автора - романтика до урбаніста: крім анімалістичної пластики бачимо дизайнерські вироби світильників, посуду, модерного декору.

У "Тімірязєвці" відкрилась виставка юного майстра Богдана Ломоносова, присвячена Вінниці

Богдан часто працює без попереднього ескізу, особливо стосовно графіки, коли з одного штриха народжуються найнесподіваніші персонажі. Його малюнки гелевою ручкою треба уважно розглядати – вони наповнені подробицями, що складають загальну композицію. Натомість живопис акрилами, побудований на активному кольорі, з першого погляду задає тональність настрою твору. Захоплення барвною складовою передалося і керамічним виробам, у яких майстер використовує глазур.

У "Тімірязєвці" відкрилась виставка юного майстра Богдана Ломоносова, присвячена Вінниці

Довідка:

Богдан Ломоносов народився у Вінниці 1997 р., навчався в школі № 16. З дитинства долучився до мистецтва – з першого класу відвідував гурток кераміки у Палаці дітей та юнацтва. Зараз він навчається на останньому курсі Вищого художнього професійно-технічного училища № 5, де наставниками художника є Лариса Григорівна Афанасьєва – його перша вчителька з кераміки та Людмила Миколаївна Ковтун – викладач з живопису та малюнку. Пізнавати можливості ремесла Богдану допомагав і його старший товариш Михайло Діденко, який зараз керує гуртком кераміки у ВПДЮ. Великий вплив на творчість Богдана у живопису справила Ірина Едуардівна Шостак-Орлова, відомий в Україні майстер художнього текстилю. Її арт-майстерню «Скриня» Богдан Ломоносов відвідує з 2009 року.



Переглядів: 2804
Поширень: 0