Нещодавно у «Світлиці» музею Михайла Коцюбинського відбулася презентація книг Галини Рибачук-Прач «Україно, моя ти доле» та збірки пригодницьких оповідань для дітей «Маленький мандрівник». В майбутніх планах письменниці продовжити видання дитячої серії – «Маленький мандрівник» та віршів для дітей.

Високу оцінку творчості поетеси дав гість з м. Мукачева Закарпатської обл. – письменник, публіцист, музикант Олександр Дулішкович.На презентації прозвучало багато пісень на слова Галини Рибачук-Прач. Сергій Брайлян – автор-виконавець, композитор, який нещодавно приїхав з передової, привітав пані Галину піснями: «Скрипаль», «На Україні». Вітали поетесу і члени Вінницької організації НСПУ: Петро Гордійчук, Андрій Стєбєлєв, Світлана Блонська та колеги літературного гуртка «Інтермеццо», що функціонує при музеї Михайла Коцюбинського.

У Вінниці презентували книгу Галини Рибачук-Прач «Україно, моя ти доле»

Довідка

Авторка цих чудових збірок народилась в селі Добре, що на Волині. З дитячих років увібрала в себе вільний дух Волинського краю. Батьки прищепили їй любов до книги. Вечорами, при каганці, тато читав маленькій Галинці казки, а мама полюбляла читати «Кобзаря».Літературні вечори не пройшли марно і Галина почала записувати все, що нашіптували їй Ангели… Про видання першої збірочки попросила її мама: «Я хочу потримати твою книжку у руках, хочу читати сама про те, про що ти пишеш…». Так побачила світ збірка «Вірю, надіюсь, молюсь…» в 2015році. А нещодавно, в 2016 р. вийшла з друку друга збірка поезії «Україно, моя ти доле» та книжечка оповідань для дітей «Маленький мандрівник», з якими і познайомились на цьому вечорі всі присутні.

Більше 30 віршів поетеси покладено на музику композиторами: Олександром Марінковим та Михайлом Герц, авторами - виконавцями: Оленою Соломатіною, Тетяною Скомаровською, Юлією Григорук, Веронікою Остапчук, Олександром Дулішковичем, Вікторією Русич.



Переглядів: 2590
Поширень: 0