Фестиваль організований Українською кінофундацією та компанією Nemiroff, за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації.

У заході також взяли участь голова Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Домбровський, голова Вінницької обласної ради Григорій Заболотний, Вінницький міський голова Володимир Гройсман, Генеральний директор ДП УГК «Nemiroff» Алла Глусь, президент і голова Ради директорів Nemiroff Холдинг Олександр Глусь, Голова Правління Фонду «Україна 3000» Олександр Максимчук, директор Української кінофундації Андрій Халпахчі, кінематографісти та зірки кіно – режисер Роман Балаян, актори Лариса Кадочникова, Ольга Сумська, Олексій Богданович, Віталій Борисюк, Руслана Писанка, Олеся Жураковська, молоді українські аніматори Дмитро Сухолиткий-Собчук та Микита Ратніков, а також дружина Івана Миколайчука Марія.

У своєму вітальному слові пані Катерина Ющенко відзначила величезну роль кіно у становленні особистості. «Кіно – унікальний вид мистецтва, здатний і дивувати, і навчати, і шокувати, – сказала вона. – Кожна людина сприймає світ по-своєму, але кіно може змінити наш світ».

«Українське кіно має славетну історію і знане в усьому світі. Але нам треба дуже багато зробити, щоб відродити його. Це є пріоритет для мене і мого чоловіка», – підкреслила Катерина Ющенко, нагадавши про ініціативи Президента щодо розбудови українського кіно.

Пані Катерина високо відзначила діяльність Української кінофундації з промоції українського кіно в світі. Але, за її словами, настав час ознайомити українського глядача з кращими здобутками класичного і новітнього вітчизняного кіно. «Це є частина нашої культури. Ми повинні знати, шанувати і любити українське кіно», – сказала вона.

Також Катерина Ющенко розповіла про діяльність Фонду «Україна 3000» з підтримки вітчизняного кіно, зокрема – відзнаку «За розвиток національного кінематографа», яку Фонд щороку вручає у рамках кінофестивалю «Молодість».

Після закінчення церемонії відбулася демонстрація фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова.


Переглядів: 2777
Поширень: 0