Вчора у Вінницькому обласному художньому музеї було відкрито виставку «Мистецькі експедиції» відомої київської художниці Лариси Пуханової. Виставка відбулась завдяки старанням ініціатора та керівника однойменного мистецького проекту Людмили Гарарук. Саме відкриття експозиції поєднали з пефомансом – художниця малювала для вінничан невеликі замальовки під фортепіанну музику у приміщенні мистецького салону художнього музею.

Лариса Пуханова – член Спілки художників України, представниця київської мистецької школи, учасниця та автор більш ніж тридцяти персональних виставок в Україні та за кордоном. Сюжетні композиції з романтичними образами музикантів, урбаністичні мотиви, натюрморти, локально вихоплені куточки загадкової природи - найчастіші мотиви творчості художниці. Створюючи дивовижну галерею образів, сюжетів і мотивів, мисткиня втілює їх у змістовно-цілісних серіях, присвячених рідному Києву та враженням від подорожей.

Вінничан запрошують на "Мистецькі експедиції" від київської художниці Лариси Пуханової

На вінницькій виставці презентовано всього три десятка робіт (16 живописних та 18 графічних), кожна з яких – емоційне втілення миттєвих вражень. Один з залів повністю присвячений кольоровим імпресіоністичним живописним творам (олія та гуаш), в другому ж залі розташували графічні роботи майстрині, кожна з яких майстерне плетиво штрихів. Підлогу другого залу всипано рожевими пелюстками, що мало підкреслювати повітряність та рухливість графіки майстрині, виконаної простою кульковою ручкою без жодної правки.

Вінничан запрошують на "Мистецькі експедиції" від київської художниці Лариси Пуханової

«Мені часто хочеться передати враження, які я отримую в подорожах. На мою думку, фото трохи бездушні, а у мене є потреба передати враження якомога яскравіше, тому часто роблю замальовки. Представлена тут графіка це вже роботи по замальовкам. А коли я створюю їх, фіксую свій емоційний стан, потім це стає основою для подальших робіт», – розповідає художниця.

Вінничан запрошують на "Мистецькі експедиції" від київської художниці Лариси Пуханової

Класичний синтез музики та живопису продемонстрували у салоні музею. За музичну складову відповідала лауреатка численних конкурсів, надзвичайно обдарована юна піаністка 14-літня Аліса Заїка. Під її пальцями салонне фортепіано видавало чаруючі звуки Шопена, Моцарта, Баха, а в цей час художниця на глянсових альбомних аркушах створювала свої замальовки.

«Я працюю як імпресіоніст, емоційно сприймаю музику та навколишній світ і намагаюсь передати свої враження від прекрасного. У мене завжди була потреба малювати. Я роблю замальовки на концертах, класичних та джазових, створила портрети Вівальді та Баха», – розповідала художниця даруючи вінничанам свої замальовки.

Вінничан запрошують на "Мистецькі експедиції" від київської художниці Лариси Пуханової

Помилуватись виставкою «Мистецькі експедиції» авторства Лариси Пуханової вінничани можуть до 3 березня у залах Вінницького обласного художнього музею.



Переглядів: 3021
Поширень: 0