Цей фільм - історія офіцерів, солдатів та матросів, які під час захоплення Криму у лютому-березні 2014 року не зрадили своїй присязі на вірність народу України. Це фільм про тих, хто не спокусився на обіцянки керівництва російського флоту. Про тих, хто стикнувся з залякуванням сімей, надпотужним інформаційним тиском та зрадою побратимів. Продовжуючи виконання свої військових обов`язків на землі, морі та в повітрі, безпосередні учасники розповідають про вторгнення та анексію українського Криму.

Історія проекту почалася в лютому 2015 року, коли у Сергія Малярчука, Українського Кризового Медіа Центру та Костянтина Кляцкіна, режисера об’єднання «Babylon'13», майже одночасно виникла ідея зняти фільм про події у Криму лютого-березня 2014 року. Поштовхом до створення фільму стало те, що досі ніхто з українських кінематографістів не звертався до історій тих військовослужбовців, що пройшли ці важкі події та залишилися служити Україні.

Відсьогодні фільм виходить обмеженим прокатом у кінотеатрах 13 міст України. У Вінниці «Крим. Як це було» можна переглянути у кінотеатрі «Родина» з 18 до 24 березня. Початок сеансу о 14.00.

Для широкої громадськості важливо почути історію протистояння від безпосередніх учасників, важливо зрозуміти, що таке військова присяга, що таке втрата дому та корабля, що таке зрада побратимів і неймовірний тиск на сім’ю та родичів. Але крім цього, суспільству потрібно знати про те, що вихідці з Криму продовжують служити у Військово-Морських Силах України та роблять все можливе для відновлення флоту, морської піхоти та авіації.

У «Родині» відсьогодні показуватимуть фільм від «Babylon'13» «Крим. Як це було»

За словами авторів стрічки, фільм знімали протягом 10 місяців. Автори продовжили стежити за життям своїх героїв і по закінченні зйомок. Фільм складається з трьох новел і розповідає історії дванадцяти людей. Зйомки проходили в українських містах, де зараз живуть герої фільму. Це Миколаїв, Одеса, Маріуполь. За словами режисера картини Костянтина Кляцкіна, у фільмі багато емоційних моментів. «Ми хочемо підняти питання офіцерської честі. Коли ти не зраджуєш свої інтереси і залишаєшся самим собою. Саме це ми побачили в героях нашого фільму», – сказав режисер.

«Об’єднання кінодокументалістів Babylon’13 представляє перший повнометражний фільм про анексію Криму Росією. Унікальні документальні кадри і невигадані історії моряків, льотчиків, десантників та морських піхотинців про жорстке протистояння окупантам одним дадуть відповідь на питання «Чому ми віддали Крим?», а інших примусять замислитися над майбутнім півострова... Автори фільму дивляться на історичні події в Криму крізь призму доль українських вояків, що не зрадили присязі», – сказано в релізі.
Знімальна група: режисер Костянтин Кляцкін, оператор Володимир Усик, режисер монтажу та звукорежисер Павло Липа, композитор Роман Вишневський, продюсер Олександра Братищенко, виконавчої продюсер Сергій Малярчук. Фільм створено за підтримки NATO Information and Documentation Centre. Партнери проекту Український кризовий медіа-центр, Euro Maidan Canada, технічний партнер KWA Sound Production.



Переглядів: 2822
Поширень: 0