З 22 березня по 23 квітня у Вінниці проходитиме мистецький проект «Ре:візія. Парадигма». Так, 22 вересня у Центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик» відбудеться презентація виставки відомого художника Гліба Успенського. Також протягом місяця у рамках проекту для вінничан виступатиме Одеський театр духової музики, етно-музиканти із Запоріжжя, а гості з Чехії продемонструють «Вечір чеського кіно». Всі заходи у рамках проекту проходитимуть у Центрі «Арт-Шик» (вул. Архітектора Артинова, 12 а). Вхід на них – безкоштовний.

Проект «Ре:візія» проводиться у Вінниці вже шостий рік поспіль і у цьому році він окреслений допоміжною назвою «Парадигма». Проект стартує у вівторок 22 березня о 18.00 відкриттям виставки відомого художника і теоретика мистецтва Глєба Вишеславського. Доповненням до презентації проекту стане його лекція на тему «Термінологія сучасного мистецтва».

24 березня о 18.00 у центрі «Арт-Шик» митці з Запоріжжя «BarabanZA» проведуть майстер клас з перкусії та представлять музично – візуальний проект за участю художника Олександра Никитюка (Вінниця). 7 квітня о 18.00 до проекту долучаться гості з Одеси. Вони покажуть виступ муніципального театру духової музики ім. А. Саліка, а також –покажуть у Вінниці виставку Музею сучасного мистецтва Одеси.

Завтра у Вінниці стартує мистецький проект «Ре:візія. Парадигма»

9 квітня о 18.00 у рамках проекту вінничан запрошують на лекцію «Мистецтво фандрайзингу» від Олени Шульги з Рівного. 12 квітня о 18.00 бажаючих запрошують на програму Чеського центру «Вечір чеського кіно». Тут можна буде переглянути фільм «Початкова школа» режисера Яна Св’єрака. А завершить «Ре:візію» мистецький проект «Призма сучасного мистецтва» Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька», на який можна завітати 14 квітня о 18.00.

Організатор проекту: Департамент культури Вінницької міської ради. Партнери: ВОГО «Лабораторія актуальної творчості», Департамент культури Одеської міської ради, Чеський культурний центр, ВОГО «Культурна стратегія - ХХІ», ВОГО «Ліга розвитку мистецтва», ГО «Креативний простір», регіональний Центр сучасного мистецтва «Арт-Шик», «BarabanZA» (Запоріжжя).

Довідка

Слово паради́гма (παράδειγμα ‘) має грецьке походження та перекладається - приклад, взірець в загальному значенні. Таким чином цьогорічна «Ре:візія» представляє приклади мистецтва, як взірець сучасних тенденцій розвитку культури та мистецтва, відкриває для міста Вінниця широке поле для ознайомлення з найкращими зразками культурних досягнень не тільки регіонів України, а й з закордону, завдячуючи пріоритету налагодження культурної комунікації Департаменту культури Вінницької міської Ради. Географія проекту широка. Вінничани отримають можливість поринути в світ мистецьких процесів, що відбуваються в К



Переглядів: 3246
Поширень: 0