Вчора у РЦСМ «АртШик» відбулась друга подія в рамках мистецького проекту «Ре:візія. Парадигма»: це був майстер-клас з перкусії від музичного етно-проекту з Запоріжжя «BarabanZA» та створення картини вінницькими художниками Олександром Никитюком та Володимиром Нойсом під ритми найрізноманітніших шумових і ударних інструментів.

Проект «Ре:візія. Парадигма» продовжує дивувати цікавими подіями та знайомити з різноманітними митцями з усієї України та не тільки. Організатор проекту: Департамент культури Вінницької міської ради. Партнери: ВОГО «Лабораторія актуальної творчості», Департамент культури Одеської міської ради, Чеський культурний центр, ВОГО «Культурна стратегія - ХХІ», ВОГО «Ліга розвитку мистецтва», ГО «Креативний простір», регіональний Центр сучасного мистецтва «Арт-Шик», «BarabanZA» (Запоріжжя).

Музика та образотворче мистецтво мають спільне – ритм. Ось його і було взято за основу того вечора. Вхопивши єдиний ритм, який задавали музиканти, публіка та й художники музикували як могли, використовуючи буквально всі підручні засоби.

Мистецький проект "Ре:візія": музично-візуальна насолода з проектом «BarabanZA»

«BarabanZA» – це Денис Васильєв та його дружина Наталя, які презентують інтерактивну концертну програму, в якій участь беруть всі слухачі. Денис більше шести років вивчав основи ритму та звуковидобування, етнічну музику, тощо, тож тепер може імпровізувати та створювати добре впорядкований хаос звуків, а головне спонукати й інших до творення власного ритмічного малюнку.

Про походження барабану та бубна, будні шаманів, спонукання до спільної праці та підручні шумові інструменти і ще про багато що інше розповідав слухачам запорізький музикант. Він зумів всіх запалити своєю творчістю та цікавими розповідями, тож музикантами того вечора стали абсолютно всі присутні.

Мистецький проект "Ре:візія": музично-візуальна насолода з проектом «BarabanZA»

Спонтанне малювання під ударно-шумові ритми та спільна творчість всіх присутніх змусили серця битися в унісон. Зрештою досягненням вечора можна вважати не лише намальовану картину та навчені вистукувати такт долоні, а й завданий ритм життя та співтворчості, енергійний та завзятий.

А проект «Ре:візія. Парадигма» продовжується і вже 7 квітня знову запрошує вінничан почути та побачити щось нове. На цей раз це будуть митці з Одеси. О 18.00 7 квітня відбудеться виступ муніципального театру духової музики ім. А. Саліка, а також буде відкрито виставку Музею сучасного мистецтва Одеси.



Переглядів: 4323
Поширень: 0