Картини із снів та фантасмагорії з віршів Ігоря Шурова, відомого вінничанина, художника, літератора, драматурга, а також батька двох талановитих музикантів Дмитра та Ольги Шурових, ожили на невеличкій сцені Будинку вчителя. Все завдяки давньому другові пана Ігоря, режисерові Григорію Сиротюку та театру-студії «ИгѢра», де грають молоді актори й аматори.

«Етюди за віршами та картинами» з загальною назвою «Сны», зібрали у залі кілька поколінь вінничан. Був присутній і автор, та не один, а з онуком Левом. Надзвичайно цікавим було сценічне вирішення десяти віршів, що перетворились на 10 мізансцен. Один з молодих акторів читав на сцені слова, тоді як проектоване зображення картини змінювалось загадковими образами-тінями, що відтворювали ідею вірша.

Творчість родини Шурових на театральній сцені

У виставі була задіяна музика Дмитра Шурова, чий концерт відбувся днем пізніше. Якщо його творчість більше на слуху, то живопис і ілюстровані філософські есе Ігоря Шурова можна побачити на його сторінці у фейсбуці. Автор був щиро вдячний за увагу до власних творів, за небанальну постановку і цікаве прочитання. Творча атмосфера панувала і після вистави: Ігор Шуров, разом з друзями, пригадував власну творчість вінницьких часів.



Переглядів: 3176
Поширень: 0