Зимної грудневої днини, у чарівний передноворічний час, до прикрашеної філармонійної зали завітали прихильники хорового співу та офіційні особи. Все задля того аби привітати хор, який по праву вважається гордістю міста над Бугом та відомий далеко за його межами.

Многії літа, хор „Вінниця”!

Хор, що вперше зібрався 1984 року завдяки зусиллям ентузіастів, на протязі свого існування отримав визнання на багатьох конкурсах, зачарував своїм звучанням самого Папу Римського, неодноразово визнавався одним з найкращих хорових колективів України. На протязі цих літ колектив творчо та професійно зростав, накопичуючи різноманітний матеріал, а минулого 2008 року отримав статус Академічного.

Диригент, композитор, Почесний громадянин Вінниці, Народний артист України Віталій Газінський весь цей час є незмінним керівником, душею хору. Саме завдяки його наполегливій праці хор прославив рідне місто та українську хорову школу.

Нині в репертуарі академічного міського камерного хору „Вінниця” понад 700 творів. Найкращі звучали у залі у той вечір. Чисті та сильні голоси солістів та творчий підхід до обробки і подачі кожної пісні, справили глибоке враження на уважну публіку. Проникливо виконував соліст Генадій Бєлявський популярну „Besame mucho”, а виконання солісткою Світланою Жевачевською пісні „Ой, летіли дикі гуси” було надзвичайно зворушливим. Також звучали душевний „Старий вальс”, веселі та завзяті українські коломийки. Для виконання пісні „Гей, браття опришки” чоловіча частина хору взялася за плечі та заспівала натхненно, демонструючи єднання потужних голосів.

Володимир Гройсман, Григорій Заболотний та Олександр Домбровський

Багато було у цей вечір квітів та почесних грамот, лунали привітання та дарували подарунки, як звичайні поціновувачі так і керівники міста та області. Хормейстра камерного хору Зінаїду Куркову вітали з присвоєнням їй звання заслуженого працівника культури. Експромтом будувались плани майбутніх гастролей, наприклад, дуже скоро академічний камерний хор „Вінниця” прославлятиме нашу країну та місто у Китаї.

Наприкінці концерту глядачі оплесками привітали ветеранів хору, що займали місце у почесному ряду зали. Коли вони піднялись на сцену, пан Газінський закликав їх минулі славетні часи і великий хор з різних поколінь під оплески слухачів заспівав „Многая літа”.

Наприкінці концерту виконання відомого „Щедрика” налаштувало всіх на святковий лад. Скоро Новий Рік, а уже 12 січня хор знову порадує слухачів своєю майстерністю. Хочеться побажати Віталію Івановичу та колективу натхнення та успіхів у їх благородній праці.

Це був надзвичайно емоційний вечір! Зі світлою радістю на душі виходили слухачі щасливі та горді тим, що Вінниця має такий славетний хоровий колектив. Буде ще багато концертів що нестимуть насолоду слухачам!

ФОТОРЕПОРТАЖ


Переглядів: 4987
Поширень: 0