На традиційному фестивалі мистецтв «Парад Левів» відомі львів’яни розмалювали 25 білих скульптур левів, а тамтешня мерія вирішила подарувати їх кожному обласному центру України. Кому який – визначали жеребкуванням.

Минулого року левів продали з аукціону. Цього року організатори вирішили привнести у міста всієї України частинку атмосфери Львову.

Щоправда, творчим подарункам зраділи не всюди. Наприклад, Миколаїв злякався лева, на якому Кузьма з гурту „Скрябін” намалював червону майку із написом „Дякую Боже, що я не москаль”. Довелось замінити.
Вінницький лев наразі ще стоїть в дворі львівської Ратуші. І який він, у міській раді поки що не говорять. „Літературний”, якого потрібно не тільки розглядати, а й читати, бо на ньому написані вірші, „Осінній”, „Мереживний”, „Рожевий”… Тримають таємницю.

Та й місце для подарунка ще не визначено, зазначила начальник управління культури Ірина Френкель. Тому своє місто лев побачить тільки після Нового Року.

Тим часом, читачі газети «МІСТО» вже можуть вносити пропозиції місця для розташування „львівського котика” у Вінниці. Свої варіанти можна присилати на електронну адресу газети: [email protected] або ж листом на адресу редакції: 21009, м. Вінниця, вул. Ширмова, 3а, редакція газети „Місто”. Ваші побажання – врахують.
 


Переглядів: 2853
Поширень: 0