Цьогорічний фестиваль «Французька весна в Україні», який традиційно проводиться протягом квітня, завітає до вінницького кінотеатру «Родина». У ніч з 23 та 24 квітня вінничани зможуть оцінити підбірку найкращих короткометражних робіт французьких режисерів під час нічного марафону «Довгі ночі короткого метра». Початок о 22.00. Квиток – 100 грн (проводиться попередній продаж). Довідки за телефонами: (0432) 61-16-76; 67-07-24.

Надзвичайно популярні з 2004 року, коли фестиваль «Французька весна в Україні» проходив вперше, «Довгі ночі короткого метра» постійно набирають обертів. Концепція проста - глядачам пропонується 6-7 годин, щоб насолодитися підбіркою кращих французьких короткометражних фільмів, поки на вулиці ніч. Особливий акцент програма робить на стрічках, які побачили світ недавно. Фантастичні драми, комедії, анімаційні фільми - кожен знайде щось до душі. Подію організовано спільно з Французьким Інститутом в Україні.

«Родина» запрошує на «Довгу ніч короткого метру» в рамках проекту Французька весна в Україні

Цьогоріч кінопокази «Французької весни» відбуваються у таких містах: Київ, Вінниця, Дніпропетровськ, Житомир, Запоріжжя, Львів, Маріуполь, Одеса, Рівне, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків. Усі покази йдуть мовою оригіналу з ураїнськими субтитрами.

У рамках традиційної програми «Довгі ночі коротко метра» глядачам запропонують насолодитися добіркою найкращих французьких короткометражних фільмів у нічний час. Цьогорічна програма триває 6,5 годин і складається з 22 короткометражних стрічок – фантастичних драм, комедій, анімаційних фільмів. Більшість фільмів з «Ночей» були у межах року представлені на міжнародних кінофестивалях у Каннах, Клермон-Феррані, Нью-Йорку й Торонто.



Переглядів: 3270
Поширень: 0