Наприкінці травня у місті пройшов ІІ Всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями. Свої таланти демонструвало 19 учасників у двох вікових категоріях: 10-15 років та 16-23 роки. Вони представляли різні регіони України, зокрема Волинську, Івано-Франківську, Закарпатську, Харківську та Вінницьку області, Кіровоград, Суми, Полтаву, Харків та Київ.

Відбірковий тур фестивалю було проведено 26 травня у Креативному просторі «Артинов». Гала-концерт з нагородженням переможців пройшов у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені М.К.Садовського. Спеціальний гість фестивалю – вокально-хореографічний колектив «Парасолька» молодіжного відділення «Парасолька» Вільшанського дитячого будинку-інтернату Закарпатської області.

В результаті напруженого вокального змагання призові місця у молодшій та старшій вікових категоріях відповідно вибороли наступні учасники. Третє місце – Тетяна Опушко (14 років, м. Вінниця) та Марина Лавришинець (20 років, м. Тячів Закарпатської області). Друге місце – Барбанови Тетяна і Юлія (15 років, м. Івано-Франківськ) та Кручик Лілія (17 років, с. Яревище Волинської області). Перше місце посіли Павло Шокота (10 років, м. Суми) та Діана Подрезенко (21 рік, м. Полтава). Гран-прі здобула Марія Сухонос (12 років, м. Кіровоград).

У Вінниці відбувся Всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями

Конкурсанти, які зайняли другі місця, отримали грошову премію у розмірі по 7 тисяч гривень кожний, треті місця – по 5 тисяч гривень. Переможці у вікових категоріях отримали грошову винагороду в розмірі по 10 тисяч гривень, а володарка Гран-прі – 15 тисяч гривень. Окрім цього, усі троє будуть представляти Україну на ХХ Міжнародному пісенному фестивалі для молоді з обмеженими можливостями «Чехочінські творчі зустрічі», який буде проходити в липні цього року у місті Чехочінек (Республіка Польща). Відповідні сертифікати та запрошення від організаторів цього заходу – Фонду ініціатив для людей з обмеженими можливостями «PRO OMNIBUS» – були вручені директором Фонду Мирославом Саторою.

Усі інші учасники отримали грошові премії у розмірі 3 тисячі гривень. Окрім цього, переможець та ті, хто посів призові місця, були нагороджені коштовними статуетками від ювелірної компанії «Діадема». Також, усі конкурсанти отримали дипломи, подарунки від організаторів і спонсорів, квіти від студії «Mille Fiori».

27 травня у консульстві Республіки Польщі у м.Вінниця було підписано договір «Про співпрацю в галузі культури і музичної освіти, а також обмін молоддю з обмеженими можливостями» між Фондом Ініціатив «PRO OMNIBUS» (м.Чехочінек, Польща) та ГО «Центр «Культурна стратегія – ХХI» (м.Вінниця). Договір було підписано директором Фонду ініціатив «PRO OMNIBUS» Мирославом Саторою та Людмилою Бушинською – Головою ГО «Центр «Культурна стратегія – ХХI».

У Вінниці відбувся Всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями

Довідка

Засновниками та організаторами Фестивалю-конкурсу виступили ГО «Центр «Культурна стратегія – ХХI», РЦСМ галерея «Арт-шик», ТМ «RUTA», департамент культури Вінницької міської ради, департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної держадміністрації. Цей соціальний проект підтримали: Фонд ініціатив для людей з обмеженими можливостями «PRO OMNIBUS» (Республіка Польща), ювелірний центр «Діадема», креативний простір «Артинов», Вінницька єпархія Української Православної Церкви в особі Митрополита Вінницького і Барського Симеона, ГО «Вільна громада», санаторій «Поділля» (місто Хмільник), ТМ «Авіс», весільний салон «Вінея», Барський районний центр соціальних служб, Турагенція «GOU-TRAVEL», готель «Поділля», Львівська цукерня, агенція «GRACE», салон квітів «Mille Fiori», ГО «Гармонія», типографії «Huss» та «Print Store Group», Вінницька обласна організація Всеукраїнська організація інвалідів «Союз організацій інвалідів України».



Переглядів: 3222
Поширень: 0