1 червня, до Міжнародного дня захисту дітей, у Палаці мистецтв пройшов двадцятий, ювілейний дитячо-юнацький фестиваль «Зоряна мрія» для поціновувачів сучасної української пісні, світових рок-хітів, степ-денсу, народних, бальних та сучасних танців. В концерті взяло участь понад двух сотень маленьких зірочок.

Вже стало доброю традицією  до Міжнародного дня захисту дітей проводити дитячо-юнацький фестиваль естрадного мистецтва «Зоряна мрія».

В 1996 році засновниками фестивалю естрадного мистецтва  «Зоряна мрія» були співак та композитор Геннадій Білявський та директор міського Палацу мистецтв Євген Майданик.

В День захисту дітей у Вінниці відбувся ювілейний,ХХ фестиваль "Зоряна мрія"

Кожен фестиваль - це неповторне яскраве  свято музики, танцю та вокалу.  Концертна програма фестивалю «Зоряна мрія» складається з найкращих номерів творчих колективів МПМ. Його унікальність  в тому, що це єдиний  дитячий фестиваль на Україні, який проходить  під живий супровід. З 2007-2015р.р. фестиваль «Зоряна мрія» проходив під музичний супровід гурту «Клондайк». В 2016 р. фестиваль пройшов під супровід гурту «SUNRISE» .  

Сценарна група  фестивалю  «Зоряна мрія» щорічно шукає нову цікаву тематику,як для виконавців так і для глядачів. Слід зазначити, що мали успіх програми за тематикою: «Триб‘ют  концерт», «Пісні з країни кінемотографія», «Пісні-близнюки чи плагіат?» тощо.

Тематика цьогорічного ювілейного фестивалю була присвячена ювілейним датам  музичного Олімпу:

  • Фестиваль в «Сан-Ремо відзначатиме 65 років,
  • 45 років одному з культових рок-фестивалей «Вудсток»…
  • 30 років своєї творчості святкуватиме один із найперших  українських рок-гуртів «Воплі Відоплясова»…
  • 45 років назад вперше була виконана найулюбленіша пісня українців «Червона рута»…

Юні зірочки демонстрували свою виконавську майстерність у вокалі та хореографії. Відкрили фестиваль вихованці  бального клубу «Болеро» та ансамбль  «Зірковий батальйон»,які довели,що для розвитку справжнього таланту потрібна «творча свобода»! Дарина Красновецька, виконав пісню Джамали «Смайл» вразила всіх слухачів не дитячим професіоналізмом та потужним вокалом! Віра Майборода  та її випускники Євген Ар‘я, Анна Демчук, Марина Подолян, Анна Гехт підкорили весь зал  майстерним виконанням рок-хітів.Вихованці класу вокалу Ірини Воєної Денис Беспетчук, Макс Білоконський,  Максим Тріска, сестри Грицюк, Юля Плисюк, Крістіна Марполь, Ольга Мартиновська підготували  і блискуче виконали уривок з рок-опери «Ісус Христос- супер зірка»!

В День захисту дітей у Вінниці відбувся ювілейний,ХХ фестиваль "Зоряна мрія"

 Зразковий  ансамбль бального танцю данс-клуб  «Болеро» (керівники А. Маковій,  С.Зарубіна, Н.Зозуля) продемонстрував  прекрасну виконавську техніку бальної хореографії в танцювальних композиціях «Краса почуттів»,  «Ритми Бразилії», «Дивовижні візерунки» і достойно підтвердили звання «зразковий аматорський».

«Степ-компанія» (кер. Леся та Микола Семенови) для фестивалю підготували новий номер «Степ-коктейль» і викликали авації, прикрасою програми стали номери  «Бурлеск», «Одного разу на селі», «Смайл» у виконанні вихованців народного колективу сучасного танцю «Болеро» (керівники Т. Клименко, Т. Чистякова).Бурю позитивних емоцій та шквал глядацьких аплодисментів випав на долю номерів «Гопак» у виконанні зразкового колективу народного танцю «Квіти Поділля»(кер.Олена та Сергій Солодських) та пісні В.Івасюка «Червона рута», яку виконували не тільки вихованці «Зоряної мрії» але і всі бажаючі в залі.

В День захисту дітей у Вінниці відбувся ювілейний,ХХ фестиваль "Зоряна мрія"

Запрошеною зіркою фестивалю-2016 року стала Ольга Мельник, вихованка майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія», супер-фіналістка ТВ-проектів «Битва хорів», «Голос країни. Перезавантаження».

Ведучими фестивалю були чарівні сестрички Маша і Даша Авер‘янови, та артистичні  брати Микола, Олексій Кирилюки.

У дитячо-юнацькому фестивалі «Зоряна мрія» взяло участь понад 200 учасників  віком від 5-22 років. Родзинкою цьогорічного фестивалю стало вручення колективам  ювілейної зірки  та нагородження випускників пам‘ятними футболками з їх фотокартками.

Всі учасники фестивалю отримали солодкі призи,  подарунки від його організаторів та спонсорів. Всіх хто відвідав фестиваль «Зоряна мрія-2016» залишились лише гарні спогади і позитивні емоції від таланту юних зірок!

Відеоверсія фестивалю  буде транслюватись на місцевому ТВ-каналі «ВДТ».



Переглядів: 3895
Поширень: 0