Нещодавно на майдані Незалежності пройшло святкове відкриття проекту «Мистецькі вихідні 2016», організаторами якого є департамент культури міської ради і Центр концертних та фестивальних програм.

Захід розпочав джазовий оркестр «ВінБенд» під керівництвом заслуженого артиста України, художнього керівника Валерія Новосад та головного диригента Романа Берегового. Солістками колективу виступили талановиті вінничанки Еліна Мбані та Олена Гернега. Після виступу оркестру програму продовжили юні артисти з центру розвитку дітей та юнацтва «Дивосвіт».

У перервах між вокальними та хореографічними номерами проходили розіграші подарунків. Партнерами свята стали торгова марка «Ласунка», дитячий парк святкування «Дитяча планета», торговельно-розважальний центр «Мегамолл» та дитячий журнал «Пізнайко».

Паралельно з концертною програмою, Вінницька дитяча художня школа проводила виставку, а школи естетичного виховання малювали бажаючим фейс-арт. Доповнили «мистецьку» атмосферу майстер-класи від міської централізованої бібліотечної системи з виготовлення ляльок-магнітів та ляльок-мотанок, алебастрових фігур, паперопластики, орігамі, макраме, розпису дерев’яних фігурок, квілінгу і крупографії.

У місті стартував новий сезон «Мистецьких вихідних»

Разом з дітками, журнал «Пізнайко» створював спеціальний випуск, присвячений «Мистецьким вихідним». Відбувся розіграш на участь в екскурсії новим трамваєм «Вінвей», яка стартувала цього ж дня.

Традиційно проект «Мистецькі вихідні» проходить на декількох майданчиках міста. У його рамках в міркрорайоні Сабарів відбувся мініпроект «Арт-мозаїка». На малечу чекало багато цікавих розваг. Усі бажаючі взяли участь у конкурсі малюнку на асфальті. Також чимало охочих відвідали майстер-клас з витинанки та аплікації з паперу. Свої музичні номери дарували глядачам вихованці Міського клубу.

Вже наступної суботи на вінничан та гостей міста чекає продовження «Мистецьких вихідних» на майдані Незалежності, в Мікрорайонах Сабарів і Пирогово та біля бібліотек-філій №2, 5, 6, 7, 8, 11, 13 й центральної бібліотеки для дітей та юнацтва з новою програмою та приємними сюрпризами.



Переглядів: 3694
Поширень: 0