До 10 липня триватиме у великій виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею вернісаж VІ Вінницького бієнале художнього текстилю юних авторів «Світ у клаптику». Що відкрився 1 червня. Перша виставка, яка була експонована у 2006 році до Міжнародного дня захисту дітей, довела, що художній текстиль у виконанні юних художників – це непересічне мистецьке явище, і проект бієнале має значні перспективи розвитку.

Протягом цих років у бієнале брали участь творчі студії з художнього текстилю з різних регіонів України – Сум, Херсону, Тернополя, Львова, цього року серед учасників – школа образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва м. Хмельницького. Звісно, багато творів представлено мистецькими закладами Вінниччини – творчими центрами «Барви України», «Арт-мастерня «Скриня», художнім відділенням ДМШ № 2, Вінницькою школою мистецтв, студією «Берегиня» м. Гнівань.

В експозиції бієнале можна познайомитися з творами дітей та молоді у техніках художнього текстилю – гарячий та холодний батик, розпис полотна, аплікація, гобелен, традиційна українська іграшка лялька-мотанка, авторська м’яка іграшка. У Вінниці склалося міцне професійне середовище майстрів художнього текстилю, які неодноразово були відмічені на всеукраїнському рівні. Серед них переважна більшість – викладачі образотворчого мистецтва у дитячих художніх закладах. У Вінниці утворилася таким чином потужна школа художнього текстилю, що і надихнуло організаторів на ідею бієнале.

Вінничан запрошуєть на вернісаж VIВінницького бієнале художнього текстилю "Світ у клаптику"

У проекті взяли участь 73 юних художники. Вік учасників від 7 до 17 років. Старанність юних майстрів художнього текстилю була відмічено у двадцяти номінаціях, але всі учасники отримали видання Вінницького обласного краєзнавчого музею. На відкритті також відбувся бліц-конкурс на тему «Я люблю Україну».

На меті проведення бієнале постає завдання познайомити глядачів з доробком юних талантів не тільки Вінниці, але й України, налагодження творчих контактів та активізації міжрегіональної комунікації, а також обмін педагогічним досвідом, мистецькими ідеями.

Проведення Вінницького бієнале художнього текстилю юних авторів сприяє заохоченню юного покоління українців до творчої праці, до активної життєвої програми, зверненню молоді до витоків національної культури та до вічних духовних цінностей, додає авторитету і новаторського іміджу культурній складовій суспільного життя регіону.



Переглядів: 2486
Поширень: 0