До Дня міста у Вінниці стартували два конкурси, направлені на підвищення туристичного іміджу та формування креативного міського простору. Перший – по створенню мурал–арту «VIN-ART-CITY», результатом якого стануть величезні малюнки на фасадах кількох будівель. Другий – виготовлення мистецького панно, яке буде розміщене на стіні біля головного входу до Центрального парку. Взяти участь у цих конкурсах запрошують всіх бажаючих. Про сьогодні було оголошено під час прес-конференції департаменту культури міської ради.

3 вересня вінничани відзначатимуть День народження свого міста. Вінниця традиційно перетвориться у мистецький простір з картинними галереями. Також до Дня міста будуть створені і шедеври вуличного мистецтва.

«Прикладом такого гарного перетворення є проект мурал–арту «VIN-ART-CITY» та конкурс по створенню мистецького панно в публічному просторі Вінниці. Крім того, в цьому році вперше до Дня міста у Вінниці пройде фотоконкурс «Я люблю своє місто». Він відбуватиметься за підтримки заслуженого художника України Володимира Козюка і, я думаю, стане гарною традицією», – каже в.о. директора департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Як зазначив голова ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Нікітюк, проект «VIN-ART-CITY» був започаткований у 2015 році до відзначення Дня Вінниці. У минулому році в його рамках було створено п’ять робіт і ще одна – поза конкурсом (чеський проект). Цього року знову оголошено конкурс. «Будівлі, на стінах яких буде нанесено мурал-арт, розташовані в центрі міста. Це вулиця Соборна, 22, Соборна, 50, Соборна, 67, вулиця Гоголя, 1, та будівля по проспекту Коцюбинського, біля бібліотеки №1», – зазначив Олександр Нікітюк.

Цей конкурс відбуватиметься у три етапи. Перший – реєстраційний, триватиме він до 20 червня. Наразі вже приймаються заявки на участь від художників.

Заявка на участь у конкурсі мурал–арту «VIN-ART-CITY» знаходиться у прикріпленому файлі нижче

У заявці, серед іншого, має бути проект мурал-арту, який включає: назву, кольоровий ескіз, концепцію, короткий опис реалізації та необхідний ресурс для виконання. Орієнтовний розмір зображення – 10х15м.

Також авторам проектів потрібно подати резюме з вказуванням досвіду роботи у визначеному напрямку мистецтва, приклади робіт, створених раніше, ксерокопію паспорта. Заявки та документи для участі приймаються на електронну адресу конкурсу: [email protected] та на паперових носіях на поштову адресу: департамент культури Вінницької міської ради, м. Вінниці вул. Соборна, 59, 21050.

Другий етап відбірковий, який триватиме з 21 червня по 24 червня. До складу професійного журі входитимуть мистецтвознавці, архітектори, художники. Після 24 червня будуть оголошені результати відбіркового туру. Під час третього етапу художники-фіналісти отримають матеріали для реалізації їх мурал-арт проектів на визначених стінах. Проекти реалізовуватимуться з 25 червня по 25 серпня 2016 року.

Другий конкурс, який вже оголошено до Дня міста – створення мистецького панно в публічному просторі Вінниці. «Щодо теми конкурсу панно, то їх запропоновано кілька. Художникам надається вибір: «Вінниця майбутнього», «Вінниця: історія сьогодення», «Вінницький оберіг», «Вінниця – місто для мрій». Художники можуть подавати проекти за такими напрямками, як мозаїка зі смальти або керамічної декоративної плитки, барельєф, кераміка», – каже Олександр Нікітюк.

Цей конкурс також проходитиме у три етапи. Реєстраційний триватиме до 30 червня. У заявках від художників має бути проект мистецького панно, який включає кольоровий ескіз, назву, концепцію, короткий опис реалізації проекту та необхідний ресурс для виконання. Проект має бути розрахований на розмір 3,5 х 18,5 м. Також потрібно подати резюме автора проекту та досвід роботи у визначеному напрямку мистецтва, приклади робіт, створених раніше. Крім того – аргументований кошторис проекту (матеріали, інші витрати, включаючи гонорар), ксерокопію паспорта.

Заявка на участь в конкурсі по створенню панно (заявка знаходиться у прикріпленому файлі нижче) та документи для участі приймаються на електронну адресу конкурсу: [email protected] та на паперових носіях на поштову адресу: департамент культури Вінницької міської ради, м. Вінниці вул. Соборна, 59, 21050. Відбірковий тур триватиме з 1 по 7 липня. Проекти оцінюватиме експертна рада за такими критеріями: тематична відповідність, креативність, художня доцільність, інноваційність. До складу професійного журі входитимуть мистецтвознавці, архітектори, художники. Результати відбіркового туру будуть оголошені орієнтовно 13 липня.

І щодо фотоконкурсу «Я люблю своє місто», то він проводиться з ініціативи Володимира Козюка. Долучитися до конкурсу можуть як професійні фотографи, так і початківці. Єдина умова – висока якість фото та придатність до друку (розмір файлу – не менше 500 кб). Приймається від 1-ї до 5-ти робіт від одного учасника. Прийом фотографій – до 15 серпня. 100 найкращих фото будуть надруковані та розміщені на одному з майданчиків під час святкування Дня міста, а автори 10-ти найкращих робіт будуть відзначені цінними подарунками від організаторів та партнерів конкурсу. Фото потрібно надсилати на адресу [email protected].

Організатори залишають за собою право змінювати терміни реалізації проектів та своєчасно інформувати фіналістів про такі зміни.



Переглядів: 3083
Поширень: 0