В рамках проведення 20-го ювілейного міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST 23 вересня 2016 року вшосте відбудеться Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців з України.

За попередні роки в конкурсі взяло участь більш ніж 260 молодих джазових виконавців, багатьом з яких саме цей конкурс надав путівку в багатогранний світ професійного джазу. Окрім традиційних грошових винагород від міського голови Сергія Моргунова та виконавчого комітету міста Вінниця, цього року організатори конкурсу підготували численні заохочувальні призи від давніх друзів та партнерів фестивалю. Окрім цього кожен учасник конкурсу отримає запрошення на всі фестивальні концерти, які триватимуть з 23 по 25 вересня цього року.

Вже стало доброю традицією, що зіркі світової джазової сцени, які приїздять на фестиваль, беруть участь в роботі журі. Не стане виключенням і рік 2016. Головою журі цьогорічного конкурсу є зірка світової джазової сцени Аркадій Шилклопер (Німеччина). Співголова журі – Джонатан «Джон» Сасс (Сполучені Штати Америки). Члени журі – відомі українські джазові виконавці Максим Гладецький та Юрій Шепета, музиканти, які стали натхненниками створення Вінницького джазового фестивалю у 1996 році.

Всеукраїнський дитячий джазовий конкурс чекає заявки на участь від молодих джазменів

Фінальний гала-концерт конкурсу відбудеться 23 вересня 2016 року у залі Вінницької обласної філармонії. Засновник конкурсу – виконком Вінницької міської ради. Організатори конкурсу: департамент культури Вінницької міської ради; БФ «Сприяння розвитку талантів Поділля». Учасники конкурсу: інструментальні ансамблі в складі до 4 осіб; вокальні ансамблі в складі до 6 осіб; окремі виконавці.

Організатори конкурсу звертаються із проханням про завчасне подання заявок для участі на адресу конкурсу [email protected]

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ:

  1. Перший (відбірковий) тур. Проводиться з 01.09.2016р. до 04.09.2016р. на основі надісланих відеозаписів виступів. Конкурсантам потрібно до 31.08.2016 року вислати на адресу Оргкомітету поштою (з повідомленням), та на електронну пошту, або доставити особисто за вказаною нижче адресою, наступне: заповнену заявку для участі в конкурсі (зразок – на сайті www.vmr.gov.ua та на сайті www.jazz.vn.ua, а також у прикріпленому файлі НИЖЧЕ); резюме колективу чи виконавця у вільній формі; відеозапис двох композицій: а) джазовий стандарт (обов’язкова умова) – у власній транскрипції; б)вільна композиція (п’єса, імпровізація) за бажанням учасника конкурсу. Записи представляються на CD або DVD. Загальний час звучання двох композицій – не більше 10 хвилин; - дві кольорові фотографії (в електронному вигляді); - ксерокопію свідоцтва про народження чи паспорта учасників конкурсу; - ксерокопію ідентифікаційного коду. Надіслані конкурсантами фонограми не рецензуються і не повертаються.
  2. Другий тур (живе прослуховування). Другий тур відбудеться 22-23.09.2016р. у м. Вінниця. До участі у другому турі конкурсу допускаються колективи та виконавці, визначені Оргкомітетом у відбірковому турі серед вокалістів, інструменталістів, оркестрів. Прослуховування учасників другого туру конкурсу (живе виконання) проводиться компетентним журі. В програму повинні входити: 1) джазовий стандарт з відбіркового туру; 2) одна композиція на вибір конкурсанта; 3) народна або національна мелодія у джазовій інтерпретації. Загальна тривалість виступу – не більше 15 хвилин. Приїзд для участі в конкурсі – тільки після письмового запрошення Оргкомітету.
  3. Гала-концерт. До участі допускаються переможці конкурсу та спеціально визначені журі учасники другого туру. В гала-концерті беруть участь члени журі та спеціальні гості.

Журі оцінює виступи конкурсантів за наступними критеріями (по 5-бальній шкалі): ритмо-інтонаційна якість виконання; оригінальність аранжування; індивідуальність творчих прийомів; різноманітність, складність музичного рішення; використання елементів національного мелосу.

Всеукраїнський дитячий джазовий конкурс чекає заявки на участь від молодих джазменів

Вікові категорії:

  1. вікова категорія - молодша – діти до 15 років;
  2. вікова категорія - середня – від 16 до 21 року.

Номінації:

- вокал:

а) сольний спів (під фонограму «-», або в інструментальному супроводі);
б) вокальна група (ансамблі а capella, під фонограму «-», або в інструментальному супроводі). В кожній віковій категорії окремо.

- інструментальна музика:

а) соліст (в інструментальному супроводі або під фонограму «-»);
б) інструментальна група (до 4 осіб). В кожній віковій категорії окремо.

Довідки за телефоном 0432–690-025.



Переглядів: 2578
Поширень: 0