20 вересня о 17.00 організатори 20-го ювілейного Vinnytsia Jazzfest - 2016 запрошують всіх любителів джазу на барвисту авторську фотовиставку «Джазова емоція Вінниці», що відкриється у холі Вінницької міської ради. Виставка складається виключно з фотографій зроблених під час Вінницького джазового фестивалю у різні роки. Автори – найвідоміший джазовий фотограф України Олександр Зубко (Київ) та офіційний фотограф Vinnytsia Jazzfest вінничанин Максим Кушка.

Щоб чудово фотографувати джаз, потрібно перш за все любити та добре відчувати цю музику. Олександр Зубко займається фотографією вже більше 20 років і джаз любить стільки, скільки себе пам’ятає. Він постійний гість на вінницькому джазовому святі вже багато років поспіль. «Критерії ідеального кадру в джазовому фото розмиті. Є технічна і композиційна складові, які можна строго позначити, але ключова роль все одно відведена емоціям», – говорить маестро джазового фото.

Яскрава джазова емоція у фото

Максим Кушка походить з відомої вінницької музикальної родини, тому джаз він чув завжди, а відомі вінницькі джазмени – це друзі та учні його батьків. Йому було лише 15, коли він потрапив на самий перший Вінницький джазовий фестиваль, і, з тих пір не пропустив ні одного. Щоб фіксувати миті джазу Максим записував прямі телевізійні трансляції, а після того як захопився фотографією, став фіксувати джазові емоції на фото. Так, з 2008 року він є незмінним фотографом Vinnytsia Jazzfest. «Я завжди намагаюсь вловити ту мить, коли музикант особливо заглиблений в себе, адже джаз – музика особиста, чуттєва, емоційна», – вважає вінницький фотограф.

Зафіксовані на цих фотографіях відомі джазові обличчя – музиканти, що в різні роки вшанували своєю присутністю Вінницю та подарували вінничанам незабутні музичні миті. Переглядаючи виставкові фото можна знову пригадати зірок джазу та вкотре відмітити скільки ж феноменальних виконавців приймала Вінниця в гостях за 20 років Vinnytsia Jazzfest.

Нагадуємо, що концерти фестивалю відбудуться 23-25 вересня у концертній залі ТРК «ВІНТЕРА». Інформаційний центр фестивалю розпочав свою роботу в приміщенні компанії «Вінниця Концерт» за адресою вул. Соборна, 64. Телефон для довідок 690-025. Придбати квитки можна он-лайн або готівкою в касах міста, є можливість забронювати квитки. Запрошуємо насолодитись джазом від світових зірок! Вся інформація на сайті www.jazz.vn.ua.



Переглядів: 2461
Поширень: 0