22 вересня (четвер) о 15.00 у відділі документів із гуманітарних, технічних та природничих наук (вул. Соборна, 73, ІІІ поверх) відбудеться відкриття клубу «Любительки оповідань Вінниці» (ЛОВ). Учасниці клубу – письменниці, відомі як у регіоні, так і в Україні за своїми художніми книгами, науковими розвідками, журналістськими нарисами. Дехто з них пише і поетичні твори. Однак у «ЛОВі» їх поєднала саме любов до коротких прозових творів, що останнім часом набувають усе більшої популярності серед читачів і за якими, на думку письменниць, майбутнє української літератури. Тож клуб хоче популяризувати саме коротку прозу.

Метою роботи клубу, що виник на Батьківщині Михайла Коцюбинського, майстра новели, є продовження справи свого геніального попередника. Не лише написання власних творів, а й пошук нових імен, цікавих авторів – ось головне завдання членів «ЛОВу». Як і кожен клуб, «ЛОВ» попри письменницьку, займатиметься громадською діяльністю, адже література, зрештою, покликана виконувати не тільки культурну функцію, а й мати вищу мету: формувати у читачів літературний смак, любов до читання. І твори, які писатимуть і пропагуватимуть учасниці клубу, – це, в першу чергу, зброя для боротьби за культуру та освіченість кожного свідомого українця.

Любителькам оповідань Вінниці Валентина Сторожук презентує свою нову книжку «Переклад із ластовиної»

«ЛОВ» лише розпочинає свою роботу. І хоча це закрита організація, проте кожен, хто відчуває, що має сили та бажання долучитися до нашої справи, хто має цікаві ідеї та пропозиції, може стати учасником клубу. Для цього потрібно лише бути активним і креативним, писати прозу, а головне – любити українське слово.

На першому засіданні клубу «ЛОВ» презентують свіже літературно-художнє видання Валентини Сторожук «Переклад із ластовиної». Відбудеться обмін думками з приводу почутого та автограф-сесія відомої вінницької поетеси та прозаїка. До уваги всіх присутніх буде оформлено виставку-подію «Високе літо березневої душі Валентини Сторожук».

Любителькам оповідань Вінниці Валентина Сторожук презентує свою нову книжку «Переклад із ластовиної»Любителькам оповідань Вінниці Валентина Сторожук презентує свою нову книжку «Переклад із ластовиної»

Модератор зустрічі – Гальянова Валентина Олександрівна – поетеса, прозаїк, лауреат Подільської літературно-мистецької премії «Кришталева вишня», Міжнародної україно-німецької літературної премії ім. Олеся Гончара, двічі дипломант Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Любителькам оповідань Вінниці Валентина Сторожук презентує свою нову книжку «Переклад із ластовиної»

Сторожук Валентина Петрівна – поетеса, прозаїк, заслужений працівник культури України, лауреат обласної молодіжної премії ім. М. Трублаїні, обласної та всеукраїнських літературних премій ім. М. Коцюбинського, Є. Гуцала, «Благовіст», літературно-мистецьких – ім. Марка Вовчка, ім. Михайла Стельмаха, Анатолія Бортняка. Народилася 28 березня 1966 року в с. Білашки, Вінницької області в селянській родині. Закінчила філологічний факультет Вінницького державного педінституту ім. М. Островського (1988). Вірші пише з-за шкільної парти, друкується з 1980 року. Авторка понад 10 книг поезій та прози; упорядник багатьох публікацій. Член Національної спілки письменників України (1998) та Національної спілки журналістів України (2009).



Переглядів: 5873
Поширень: 0