Сьогодні, 28 вересня, у читальній залі ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва розпочав роботу ІV Обласний бібліотечний форум, присвячений Всеукраїнському дню бібліотек.

Організаторами Форуму виступили управління культури і туризму Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницька ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва та громадська організація «Асоціація бібліотек Вінниччини».

На цьогорічному, ІV Обласному бібліотечному форумі «Бібліотеки Вінниччини в умовах сьогодення», будуть розглянуті питання розвитку бібліотек як соціально-культурних центрів місцевих громад та інститутів соціалізації особистості, особливо в сільській місцевості. Обговорюватимуться проблеми важливості гармонійного розвитку інформаційної та книжкової культури у загальнодоступних бібліотеках, а також питання становлення молодих бібліотекарів у бібліотечній професії.

28 вересня у Вінниці розпочався ІV Обласний бібліотечний форум «Бібліотеки Вінниччини в умовах сьогодення»

На урочистому відкритті Форуму із вітальними промовами виступили: народний депутат України Сергій Кудлаєнко, заступник начальника управління культури і туризму Вінницької обласної державної адміністрації Валентина Троян, директор Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, президент ГО «Асоціація бібліотек Вінниччини» Наталія Морозова.

Від імені державного видавництва «Мистецтво» Держкомтелерадіо України до учасників бібліотечного форуму звернувся його директор, член правління Української асоціації виробників поліграфічної продукції Ігор Степурін.

28 вересня у Вінниці розпочався ІV Обласний бібліотечний форум «Бібліотеки Вінниччини в умовах сьогодення»

Вітаючи присутніх із професійним святом, він зазначив, що в цьому році державою виділено 40 млн. грн. на закупівлю книг за програмою Міністерства культури: «Це у два рази більше, ніж минулого року. Також 40 млн. грн. виділено на реалізацію програми «Українська книга» - в чотири рази більше, ніж у 2015 році, близько 20 млн. грн. виділили місцеві бюджети, тож я впевнений, що нові книги у бібліотеках будуть і знайдуть свого читача».

Слід зазначити, що цьогоріч на Вінниччині із обласного бюджету на видання книг місцевих авторів виділено 400 тис. грн.

28 вересня у Вінниці розпочався ІV Обласний бібліотечний форум «Бібліотеки Вінниччини в умовах сьогодення»

Учасники форуму мали змогу оглянути кілька тематичних виставок: «Нові книги видавництв м. Вінниця», «Конкурсні роботи бібліотек області», «Я і моя бібліотека».

Програмою заходу також заплановано нагородження кращих бібліотечних працівників почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради, управління культури і мистецтв ОДА, а також звітно-виборна конференція ГО «Асоціація бібліотек Вінниччини» та підбиття підсумків обласних конкурсів «Молодіжне ДЕФІЛЕ» і «Читацькі студії».



Переглядів: 2668
Поширень: 0