20 жовтня о 17.30 у Вінниці, в галереї «Інтершик», перший поверх, відбудеться вистава "Жіночі голоси - жіночі долі" - читання історій внутрішньо переміщених жінок, які мешкають у Вінницький області нами, їх новими сусідами і сусідками.

Шість реальних історій будуть прочитані вінничанками, аби краще зрозуміти долі, біль і прагнення наших сусідок і подруг зі Сходу України і Криму. Читання відбуваються у містах: Вінниця, Бар, Хмільник, Могилів-Подільський, Липовець

Нас запитують, для чого ми проводимо "Жіночі голоси - жіночі долі "? Відповідаємо: іноді, щоб зрозуміти іншу людину, варто переповісти її історію. Бо для чого ми в світі живемо? Щоб радіти і сумувати, співчувати і гніватись. Щоб зрозуміти, в чому сенс, а в чому - його нема. Ми хочемо жити в громаді з живими людьми, а не з стереотипами, і наш проект - про живих людей, їх історії нашими голосами.

Ми сподіваємось, що цей захід сприятиме налагодженню порозуміння і діалогу в громаді.
Історії зібрані, записані і оброблені трьома громадськими активістками з Вінниці: Оксаною Романюк, Оксаною Пойдою і Оксаною Яцюк.
Символ проекту - малюнок "Жінка-пташка" намалювала вінницька художниця Юлія Гушул.

Ми щиро вдячні внутрішньо переміщеним жінкам з Вінниці, Бару і Хмільника, які розповіли свої історії, за довіру і відвагу.

Захід відбудеться в рамках проекту, який реалізується Вінницькою обласною громадською організацією «Подільський центр соціальних технологій» в рамках пілотного проекту «Внутрішньо переміщені особи в трьох містах України: плани, перспективи, можливості для примирення» за підтримки Українського Жіночого Фонду, Інституту Миру США і Глобального Фонду для Жінок.



Переглядів: 3438
Поширень: 0