Кажуть, що лише дві речі виправдовують людське існування – кохання та мистецтво. В повсякденній рутині ми не завжди знаходимо час для того, щоб дізнатися чим новим та прекрасним дивують світ талановиті митці. Сьогодні ми розповімо про творчих вінницьких особистостей, які роблять нашу буденність яскравішою.

 Володимир Козюк

Коли мова йде про художників, то одразу спадає на думку унікальний митець, колекціонер, любитель подорожей та всього, що пов’язано з культурою – Володимир Козюк. Цьогоріч його визнали народним художником, а також зафіксували десять рекордів, які засвідчують його любов до мистецтва. В травні Володимир Козюк створив десять картин менш ніж за годину, що було внесено до Книги рекордів України. Художник постійно подорожує з власними виставками по всьому світу, де й демонструє талант та надзвичайну красу нашої держави. Нещодавно Володимир Козюк побував у Китаї, де було представлено чотири авторських роботи, на яких зображені українські хатки з солом’яними стріхами.

 Картина Володимира Козюка

***

Олександр Пелешко

Унікальною технологією створення картин за допомогою праски володіє вінницький художник Олександр Пелешко. Для того, щоб створити шедевр, йому необхідно декілька годин вільного часу, кольорові воскові олівці, праска без дірочок та, звісно, натхнення. Навчився пан Олександр створювати дивовижні малюнки від своєї учениці, яка практикувала подібний метод у Санкт-Петербурзі. За допомогою такої технології можна зображувати як природу, так і людей та предмети. Варто на розігрітій прасці розплавити необхідний колір та притиснути до паперу. Все ж, для того, щоб зробити переходи та сформувати цілісне зображення, необхідно мати неабиякий талант і бачити кінцевий результат. Найскладнішою роботою митець вважає картину «Їхав козак містом», над якою він працював три дні. Цікаво, що роботи створені гарячим воском не втрачають з часом своєї яскравості.

 Робота Олександа Пелешко

***

Олександр Нікітюк

Цікаві роботи в основоположника вінницького андеграундного мистецтва Олександра Нікітюка. На початку 2000-х він з однодумцями перевернув з ніг на голову уявлення про мистецтво та художників в Україні. Його передові ідеї ленд-арту вражають європейських глядачів. Примітно, що митець любить працювати виважено та з урахуванням певних філософських доктрин. Саме тому його персональні виставки можна побачити приблизно раз на десять років, але в тандемі з іншими художниками він постійно влаштовує арт-проекти.

 Ленд-арт Олександра Нікітюка

***

Маргарита Журунова

Майстриня з Вінниці Маргарита Журунова в підлітковому віці прославилась вмінням створювати картини на бересті. Пізніше хобі переросло в бажання навчитись професійному мистецтву, тому дівчина вступила на спеціальність «Книжкова графіка» у Львів. Сьогодні Маргарита вивчає та практикує прадавню зображувальну техніку естамп – відбиток на папері з авторського ескізу. Це мистецтво унікальне тим, що можна зробити багато малюнків, але найціннішим буде той, що підписаний автором.

 Робота Маргарити Журунової

***

Володимир Неволя

Надзвичайні картини з гіпсу та кави створює вінничанин Володимир Неволя. Саме любов до цього  напою посприяла виникненню унікальної технології. Чоловік робить гіпсові барельєфи, які стають основою майбутнього шедевру, а кавою розписує необхідні елементи. Таким чином малюнок здається об’ємним, а також змінює свій вигляд в залежності від освітлення. Серед робіт Володимира Неволі є серія картин, які присвячені Вінниці.

 ***

Юрій Томашевський

Також нещодавно у Вінниці запатентували технологію виготовлення картин зі скла. Завдяки Юрію Томашевському та команді спеціалістів, жителі нашого міста можуть насолодитися та придбати оригінальний витвір мистецтва. Аналогів технології нанесення таких малюнків немає ніде у світі! Об’ємні скляні картини ручної роботи вже захоплюють поціновувачів у Європі. Кожен витвір оригінальний і символічний, а серед сюжетів – міста, природа, казки та історія.

 Скляні картини Юрія Томашевського

***

Такими цікавими і оригінальними є митці нашої Вінниці. Кожен з них постійно знаходиться у пошуці нових форм вираження свого таланту на папері, холсті, гіпсі, склі чи безпосередньо на вулиці. Завдяки творчим поривам цих людей, нам є ким пишатись та чим насолоджуватись. 



Переглядів: 4476
Поширень: 0