Відомий вінницький художник, фотограф і колекціонер Володимир Козюк поділився своїми враженнями від участі у Першому Міжнародному культурному ЕКСПО 2016 Шовкового шляху, який проходив у китайському місті Дуньхуан в кінці вересня.

Українську делегацію на міжнародному форумі очолив Міністр культури України Євген Нищук. Серед учасників – Надзвичайний та Повноважний Посол України у Китайській Народній Республіці Олег Дьомін, художники - Володимир Козюк та Ігор Мельничук.

«Форум проходив на найвищому рівні,- розповів Володимир Козюк, - розпочав його вітальною промовою Віце-прем'єр Держради КНР Лю Яньдун, яка зазначила, що відкриття Культурного ЕКСПО саме в Дуньхуані є дуже символічним, адже саме це місто є перлиною Шовкового Шляху. Мене справді вразило, на якому високому рівні обговорюються питання культури, мистецтва, збереження культурної спадщини та історичних надбань народів. У різноманітних заходах форуму взяли участь представники з 84 країн світу,а роботи для експозиції та самих учасників форуму відбирали виключно представники китайської сторони»,- зазначив художник.

Володимир Козюк представляв Україну на Міжнародному мистецькому форумі «Шовковий шлях» у Китаї

Під час дружньої розмови за ароматним чаєм та випічкою Народний художник України поділився з журналістами особистими враженнями від десятиденного перебування на гостинній китайській землі, показував альбоми із репродукціями картин, що демонструвались на ЕКСПО 2016 Шовкового шляху.

«Для участі у експозиції форуму організаторами були вибрані чотири мої картини, які відображають українську природу та історичний побут. Насправді у Китаї цінують патріотичні настрої і трепетне ставлення до своєї Держави, мабуть, саме це і стало головним критерієм у відборі учасників Міжнародного мистецького форуму».

Володимир Козюк представляв Україну на Міжнародному мистецькому форумі «Шовковий шлях» у Китаї

Разом із представниками офіційних делегацій, керівниками мистецьких інституцій з усього світу, Володимир Козюк взяв участь у символічному розписі порцелянових тарілок – одного з різновидів традиційного мистецтва Китаю та у створенні картин на рисовому папері. Він також провів численні зустрічі із китайською студентською молоддю та школярами, демонструючи техніку швидкого малюнку та розповідаючи про свою країну.

Володимир Козюк представляв Україну на Міжнародному мистецькому форумі «Шовковий шлях» у Китаї

«Це не перша моя поїздка до Китайської Народної Республіки, але найбільш знакова. Безумовно, величезне значення для мене мають численні нові знайомства, а для моєї творчості – колосальні позитивні враження. Ця поїздка - своєрідне вікно у Китай»,- підсумував Володимир Козюк.

Володимир Козюк представляв Україну на Міжнародному мистецькому форумі «Шовковий шлях» у Китаї

На завершення зустрічі художник провів розіграш серед журналістів-учасників прес-конференції свого пейзажного етюду.

Довідка:

Володимир Козюк – художник, фотограф, колекціонер, краєзнавець, меценат. Народний художник України.

Встановив десять Національних рекордів України, має найвагомішу колекцію старої листівки і народної ікони Поділля в Україні. Його роботи знаходяться в приватних колекціях багатьох відомих людей політики та культури України.



Переглядів: 3508
Поширень: 0