У Вінниці вшосте відбувся Всеукраїнський дитячий конкурс пейзажу «Мій рідний край». У своїх творчих роботах юні художники відобразили неповторні краєвиди та визначні місця міст, містечок і сіл , у яких вони народилися і проживають.

Саме цьогорічний конкурс відзначився надзвичайною масштабністю та географією представництва учасників. Адже на нього було надіслано понад 400 творчих робіт юних художників – учнів шкіл естетичного виховання, загальноосвітніх навчальних закладів, приватних мистецьких студій з 28 міст, містечок і селищ 13 областей України.

Діти виконували роботи у різних техніках на власний вибір. За віковою ознакою учасників конкурсу було розподілено на три категорії: дитячу (від 8 до 10 років), середню (від 10 до 13 років), старшу (від 13 до 16 років). Оцінювало творчі роботи учасників конкурсу компетентне журі, до складу якого увійшли представники галузі культури та мистецтва, професійні художники міста.

У дитячій віковій категорії перше місце посіла Олександра Кодри з Одеської дитячої художньої школи № 1 ім. К.К.Костанді з роботою «Морський пейзаж» (діотіпія). Друге місце – Дар’я Гриценко Дар’ї з міста Ніжин Чернігівської області, вона представила роботу «Світає, край неба палає» (гуаш, масляна пастель). Третє розділили між собою Савелія Літвінова з Вінницької дитячої школи мистецтв з картиною «Бабусина осінь» (гуаш) та Марія Літвякова з Хмельницької художньої школи за роботу «Хмельницький» (графіка).

Вінничанин Дмитро Задворнов отримав гран-прі Всеукраїнського дитячого конкурсу пейзажу «Мій рідний край»

У середній віковій категорії перше місце посіла Юлія Жимерук (Одеська дитяча художня школа № 1 ім. К.К.Костанді) за роботу «Човни на одеському березі» (гуаш, пастель). Друге – Анна Барабаш (Хмельницька художня школа) з картиною «Хмельницький» (графіка). Третє між собою розділили Ірина Можарова (Криворізька міська художня школа № 1 Дніпропетровської області) за роботу «Вечір» (гуаш) та Юлія Пушкіна (Дрогобицька художня школа Львівської області) з картиною «Хатка в Карпатах» (гуаш).

Вінничанин Дмитро Задворнов отримав гран-прі Всеукраїнського дитячого конкурсу пейзажу «Мій рідний край»

Щодо старшої вікової категорії, то перемогу здобула Олена Матвеєва (Одеська дитяча художня школа № 1 ім. К.К.Костанді) за роботу «Подвір’я в старій Одесі» (сангіна). Друге – Олександра Середницька (Дрогобицька художня школа Львівської області), яка представила картину «Місток через річку» (гуаш). Третє місце розділили Ангеліна Капшієнко (Вінницька дитяча художня школа) за роботу «Сонячний зимовий ранок» (папір, гуаш) та Альона Журавель (Павлоградська музична школа №1 Дніпропетровської області) з картиною «Стежина до батьківської оселі» (гуаш).

Вінничанин Дмитро Задворнов отримав гран-прі Всеукраїнського дитячого конкурсу пейзажу «Мій рідний край»

Гран-Прі конкурсу отримала робота «Малюю рідний край» (графіка) учня Вінницької дитячої художньої школи Дмитра Задворнова. Всі переможці VI–го Всеукраїнського дитячого конкурсу пейзажу «Мій рідний край» будуть нагороджені дипломами департаменту культури міської ради та цінними призами під час урочистого відкриття виставки творчих робіт переможців та учасників конкурсу у холі Вінницької міської ради у листопаді місяці цього року.



Переглядів: 4902
Поширень: 0