У Вінниці 18-20 листопада відбудеться мистецький фестиваль Coda Fest. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіла Інна Масленчук, засновник фестивалю, керівник творчого об`єднання «Artgnosis». «Це – концептуально новий фестиваль зі своєю ідеєю та наповненням як для нашої команди, так і для Вінниці загалом», – зазначила вона. Організатори мали на меті створити подію, яка б відрізнялася від інших музично-літературних фестивалів в Україні. «Ми вирішили зробити перформативну програму, і червоною ниткою через весь фестиваль буде музика – тобто «coda», – розповіла Інна Масленчук про ідею фестивалю.

Подія складатиметься з різних напрямків – музики, кіно, літератури і театру. «Нам хочеться ввести у вінницьке культурне життя щось абсолютно інше, щось цікаве, і привчати людей до чогось більш нового», – зазначила Марина Однорог, програмний директор фестивалю Coda Fest, куратор літературної сцени. Цього року команда організаторів фестивалю вирішила відмовитись від формату простих презентацій. Натомість, за словами Марини Однорог, музика буде у всьому – у літературній сцені також.

Ольга Гончар, координатор проектів Мистецького напрямку Українського кризового медіа-центру, учасник фестивалю, додала, що наразі можна говорити «про тенденцію культурного туризму в Україні і про певну тусовку, яка їздить з одних міст в інші за чимось цікавим».

Поет Женя Марін презентуватиме свій власний перформанс під час фестивалю. «Такі фестивалі є такими собі «камікадзе», бо люди не звикли до чогось нового.[…]. Фестиваль Coda Fest намагається показати, що все це насправді є і здатне зацікавити людей», – поділився він своїм спостереженням.

Данило Галико, фронт-мен гурту Blooms Corda, розповів про музичну складову заходів. «В Україні зараз в музиці склалася така своєрідна нова течія – це музичні гурти та музиканти, які не дуже відомі», – зазначив він, і організатори зібрали багатьох яскравих представників цієї альтернативної хвилі української музики – таких як Beissoul & Einius, Dakota, Zapaska, Tik Tu та багатьох інших.

Єва Якубовська, режисер театру «Склад 2.0», розповіла: «Ми з моїм театром Склад 2.0» будемо презентувати «Приморську пустку» – це вистава за текстами Сергія Жадана». При цьому дійство відбувається модерново і незвично у порівнянні з класичним театром. «Ми беремо за основу оцю таку чуттєвість та щирість людини зі своїми емоціями, психофізикою і.т.д.», – наголосила Єва Якубовська.



Переглядів: 2823
Поширень: 0