Сліпучо-яскраві кольори, чіткі контури, прості сюжети, особлива симетрія і виразний ритм малюнків – такі картини Юлі Гушул. Впізнаванні, сяючі, що дивляться на глядача очицями дерев, тварин, птахів, квітів та химерних істот, ці багатобарвні ластівкові зображення мають свій характер і він привітний і товариський – очі підморгують запрошуючи глядача у кольорову казку.

Поруч з картинами – скульптури, вони безбарвні, але з тими ж лініями, що сплітаються в вигадливий орнамент. Тут і кераміка – посудини для частування тих самих казкових персонажів та свищики, щоб, вочевидь, прикликати їх.

Саме тріпотливим звуком свищика проголосив початок виставки арт-менеджер Олександр Вешелені. Формальний початок, адже і до того у виставковому залі панував постійний рух – гості майстрині бачили посеред залу п’ятірку молодих людей, що безперестанно та плавно рухалась, мов «вишиваючи» у повітрі своїми гнучкими тілами ті самі хитромудрі орнаментальні лінії. Це був перфоманс від школи танцювальної імпровізації Антоніни Єгорової. А ще під час презентації співали народних пісень сестри Зеленські. І все це разом складало незвично активну та різнобарвну презентацію авангардно-наївних робіт Юлі Гушул.

Серед лагідних квіткових очей та усміхнених птахів

Серед лагідних квіткових очей та усміхнених птахів

Звідси несподіванкам відлік лише почався. Тому, що далі були пригощання домашніми пиріжками, маленькі подаруночки друзям від художниці (пакетики фірмового ароматного чаю) та заклик навідуватись на виставку частіше – тут цікаво та пізнавально буде впродовж всього місяця: майстер-класи і дискусії, кінопокази та лекції, а також дружні чаювання. І для малих, і для дорослих. До речі про малих: під час відкриття дітлахи влаштувались навколо столика з розмальовками від Юлі і поглинали її мистецтво по-своєму, по-дитячі.

Серед лагідних квіткових очей та усміхнених птахів

Серед лагідних квіткових очей та усміхнених птахів

Серед лагідних квіткових очей та усміхнених птахів

Отже, «Космічні мальви», саме так називається виставковий проект Юлі Гушул, нарешті розпустились і квітнуть. Поспішайте помилуватись ними у великій виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею щоденно, крім понеділка, з 10.00 до 17.00. Вартість квитка – дорослого – 20 гривень, дитячого – 10. Придбаний одноразово квиток дає можливість відвідати усі події в рамках виставки: вже у п’ятницю лекцію, в суботу майстер-клас (додаткова плата за матеріали), а в неділю – розповіді про натхнення від Юлі Гушул.



Переглядів: 3216
Поширень: 0