У концертній залі обласної філармонії 12 листопада відбувся XVIІ регіональний фестиваль польської культури, присвячений 98-й річниці Незалежності Польщі.

У концертній програмі фестивалю взяли участь біля 300 учасників польських аматорських творчих колективів Вінницької, Житомирської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Гостей та учасників фестивалю привітали Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці - Томаш Олейнічак, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький та директор Департаменту освіти Вінницької міської Ради Оксана Яценко.

Почесними гостями фестивалю була делегація з міста-побратима Кельце на чолі з директором закладу професійного вдосконалення Ежи Вонтробою та представники обласних національно-культурних товариств Вінниччини.

За фінансової підтримки управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації організатором фестивалю виступила Вінницька культурно-просвітницька спілка поляків. Голова товариства - Алла Ратинська висловила слова подяки всім учасникам та гостям фестивалю.

Керівники творчих колективів отримали пам’ятні нагороди та дипломи за участь у фестивалі.



Переглядів: 3424
Поширень: 0