Починаючи з понеділка, 21 листопада, на Вінницю чекає особлива культурно-мистецька подія – резиденція митців, що триватиме у нашому місті з 21 по 26 листопада у «Галереї ХХІ» (ex-«ІнтерШик», вул. Архітектора Артинова, 12-а).

Проект організовує Департамент культури Вінницької міської Ради та ГО «Лабораторія актуальної творчості», за партнерства Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці, КЦ «Галерея ХХІ» та ГО «Культурний простір» для обміну досвідом та налагодженню комунікації між організаторами культурно-мистецького процесу з різних міст України.

Проект має дві складові, культурно-розважальну та мистецьку програми.

Художники з різних міст України та Польщі приїдуть у Вінницю на Культурно-мистецьку резиденцію

В рамках останньої, з понеділка по середу триватиме художній пленер-воркшоп, на який до наших художників завітають митці зі Львову, Харкова, Запоріжжя та Хмельницького (Вікторія Телетьєн, Олександр Снєгур, Ігор Бережной, Ігор Мельник, Сергій Декалюк, Олександр Антонюк). А з четверга по суботу відбуватиметься культурно-мистецький форум на тему «Інтегрований підхід в розвитку культурно-мистецької сфери» з тематичними лекціями-дискусіями. Форум включатиме також презентацію проектів практичних організаторів культурно-мистецького процесу з Києва, Запоріжжя, Івано-Франківська, Львову, Одеси, Вінниці, Кракова, Любліна.

Олександр Антонюк на персональній виставці в "ІнтерШик" у 2012 році

Олександр Антонюк на персональній виставці в "ІнтерШик" у 2012 році

Богдан Совик під час Першого всеукраїнського конкурсу сучасного мистецтва ім. Н. Альтмана (2012)

Богдан Совик під час Першого всеукраїнського конкурсу сучасного мистецтва ім. Н. Альтмана (2012)

Культурно-розважальна програма резиденції розділиться на експозиційну та художньо-освітню частини і обіцяє цікаві події у середу, четвер та п’ятницю. 23 листопада о 16.00 в «Галереї ХХІ» (ex-«ІнтерШик») відкриється виставка художника з Хмельницького Олександра Антонюка, а о 18.00 тут можна буде почути концертну програму від фіналіста проекту «Голос» Богдана Совика. 24 листопада о 16.00 розкажуть про інтерактивний проект по впровадженню «трамваїв майбутнього» VinWay у нашому місті. 25 листопада о 17.00 прозвучить концерт від мистецького проекту «Terra del'Arte» («Територія мистецтва»).

Трамвай VinWay

Трамвай VinWay

"Територія мистецтва"

"Територія мистецтва"

Проект заплановано, як освітньо–практичний захід для поширення інформації про сучасні тенденції в організації й розвитку культурно-мистецьких проектів, обміну досвідом і налагодженню комунікації між організаторами культурно-мистецького процесу.



Переглядів: 2992
Поширень: 0