З 6 по 9 грудня у Вінницькому міському Палаці мистецтв під гаслом «Співаймо «Щедрик» разом!» відбулась низка концертів в рамках започаткованого у 2008 році мистецького проекту Хорові асамблеї Леонтовича. Цьогоріч заходи були присвячені знаменній даті – 100-річчю всесвітньовідомого «Щедрика» і мелодія ця звучала у виконанні кожного колективу, що піднімався на сцену палацу мистецтв.

Фестиваль хорового мистецтва, що складався з трьох концертів та майстер-класу для учнівської молоді, мав за мету відновлення призабутих духовних цінностей, що несе в собі хорове мистецтво та уславлення імені нашого геніального земляка – Миколи Леонтовича. Адже Леонтович є своєрідним «брендом» нашого краю і щороку чарівні звуки музичних творів композитора хвилюють серця вінничан та гостей нашого міста. Завдяки проекту Хорові асамблеї Леонтовича Вінниця по праву носить назву «хорової столиці» Поділля.

На минулому тижні у Вінниці завершились Хорові асамблеї Леонтовича

 

На минулому тижні у Вінниці завершились Хорові асамблеї Леонтовича

І хоча у перший концертний день до Вінниці не змогла завітати Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик», свято «Щедрика» вдалося, завдяки місцевим майстрам з гучним ім’ям. Академічний міський камерний хор «Вінниця» під керівництвом Віталія Івановича Газінського виконав у цей вечір чимало відомих та менш знаних творів нашого славетного земляка. Звучали також народні та духовні пісні.

 На минулому тижні у Вінниці завершились Хорові асамблеї Леонтовича

В рамках асамблей у Вінницькій дитячій школі мистецтв було проведено майстер-клас з хорового мистецтва за участю провідних фахівців з міст України. А наступного дня хорові колективи початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів нашого міста демонстрували свої вміння та здобутки виконуючи хорові твори різної складності.

У вечір п’ятниці, в останній день Хорових асамблей до нашого міста завітали співочі гостізі столиці. На спеціальне запрошення Міністерства культури України на вінницькій сцені виступив ансамбль солістів «Благовість». Художній керівник - заслужена артистка України – Тетяна Кумановська. Головний диригент – заслужений артист України Сергій Адаменко. У музичній програмі, презентованій ансамблем, були як вітчизняна духовна музика, так і класичні госпели, цікаві обробки українських народних пісень, колядок і щедрівок, оригінальні твори сучасних українських та зарубіжних композиторів.

 На минулому тижні у Вінниці завершились Хорові асамблеї Леонтовича

Концерти проекту Хорові асамблеї Леонтовича, що відбулись у Вінницькому міському Палаці мистецтв під гаслом «Співаймо «Щедрик» разом!», принесли чимало задоволення слухачам. А «Щедрика» й справді співали всі. І цю славетну мелодію Леонтовича ми почуємо ще не раз під час новорічних та різдвяних свят!

На минулому тижні у Вінниці завершились Хорові асамблеї Леонтовича

 



Переглядів: 2790
Поширень: 0