Колишній театр-студія «Игъра», а тепер театр «БУ!» («Будинок учителя») запрошує переглянути свій черговий доробок – поетичну композицію за віршами Сергія Жадана. «Це традиційна для нашого театру поетична композиція, як підсумок роботи над словом і пластикою студійців. Поеднання 11-ти віршів Сергія Жадана у одному сценічному просторі», – коментує постановку художній керівник театру Григорій Сиротюк.

24 грудня о 18.00 у «Будинку учителя» (вул. Мури, 6-А) можна побачити прем'єру поетичної композиції за віршами відомого українського поета та громадського активіста Сергія Жадана «Приголосні і голосні». Самі студійці анонсують свою роботу так: ««Приголосні і голосні» – це те, задля чого варто покинути свої домівки й офіси; забути про щоденні клопоти і нескінченні справи; відкрити своє серце та розум для чогось нового, небаченого до цього; для чогось, що проникає глибоко під шкіру, перетворюючи мертве слово на живе дійство».

У суботу молодіжний театр «БУ!» запрошує вінничан на виставу за Жаданом

«Чому Жадан? Тому, що ми вважаємо, що в Україні є багато дуже талановитих творчих людей, і біда в тому, що про них дуже мало знають! Я просто у захваті від віршів Жадана, його для мене відкрили актори студії... Можливо автор і не погодиться з нашим прочитанням деяких його віршів, але сподіваємося, композиція не викличе обурення», – говорить Григорій Сиротюк, сподіваючись на приїзд самого автора віршів найближчим часом, коли композиція буде вже більш «обкатаною».

У суботу молодіжний театр «БУ!» запрошує вінничан на виставу за Жаданом

Молодіжний театр-студія існує у Вінниці вже четвертий рік і серед його акторів чимало аматорів, що захоплено працюють над акторською технікою та під керівництвом актора та режисера Григорія Сиротюка створюють вистави і композиції, які могли б зацікавити молодого глядача.

У суботу молодіжний театр «БУ!» запрошує вінничан на виставу за Жаданом

Серед творчого доробку театру вже є поетична композиція на вірші поетів Срібного Віку «Если тебе голос дан…», яку ставили у березні 2015 року. Абсурдистську п’єсу «Голомоза співачка» театр-студія показала влітку 2015-го. Вже оновленим складом у березні 2016 року демонстрували публіці «етюди за віршами та картинами» Ігоря Шурова з загальною назвою «Сны», у присутності автора.

У суботу молодіжний театр «БУ!» запрошує вінничан на виставу за Жаданом

На премєру композиції «Приголосні і голосні» вхід вільний. Довідки за телефонами: 067-739-77-04, 067-708-64-63, 063-81-81-193.



Переглядів: 2451
Поширень: 0