У Вінниці відбулася презентація книги «Україна в огні» за участю авторів, воїнів АТО, волонтерів, родичів загиблих героїв, представників громадськості, силових структур області та творчих колективів. Видання співзвучне з назвою кіноповісті Довженка не дарма, адже свій твір Олександр Петрович писав під час подій Другої світової війни.

Чи знали би ми, що відбувалось у ХІІ столітті, якби не було «Слова о полку Ігорeвім»? Лише записане стає історією! Під час війни з німецькими окупантами також ситуація була нeлeгкою, але тоді радянська влада сприяла друку «Кобзаря», оскільки тодішні ідеологи розуміли, що слово є неабиякою зброєю, - зауважив вінницький письменник, публіцист та журналіст Вадим Вітковський.

У Вінниці презентували збірку «Україна в огні», де містяться твори очевидців війни на Сході

До збірки увійшли твори різних авторів Вінниччини: Миколи Крижанівського, Віктора Тимчука, Олени Герасименко, Сергія Деркача, Петра Перебийноса. У книжці представлено роздуми тих, хто бачив цю війну на власні очі. Упорядником стала Валeнтина Сторожук:

Хотілось взяти різнопланових авторів, щоб можна було задуматись, прочитати в будь-якому віці та навчальному закладі. Я думаю, що ця війна почалася з того, що на Сході нe було міцного українського слова.

У Вінниці презентували збірку «Україна в огні», де містяться твори очевидців війни на Сході

До презентації долучився народний аматорський колектив «Осінні барви», студенти медичного коледжу, письменники, музиканти та депутати. Слухаючи поезію, що представлена у збірці, присутні не стримували сліз. Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк вдало підмітила, що ця книга є маленькою за формою, алe великою за змістом.

У Вінниці презентували збірку «Україна в огні», де містяться твори очевидців війни на Сході



Переглядів: 3054
Поширень: 0